Emirates teknolojiyi sonuna kadar kullanacak!

Emirates teknolojiyi sonuna kadar kullanacak!

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli ünlü havayolu şirketi Emirates, müşterilerinin yolculuk sürecini geliştirmek için sayısız teknolojiden yararlanıyor.

Ünlü havayolu şirketlerinden biri olan Emirates, teknolojiyi operasyonel faaliyetlerinde kullanma konusunda her geçen gün gelişiyor. İlk olarak “Biyometrik Tarama” özelliği ile yolcuların pasaport kontrol ve check-in  gibi işlemleri zahmetsiz ve güvenli bir şekilde yapmalarını sağladı. En son teknolojiye sahip cihazlar Dubai Havalimanı’nda Emirates’in kullanmakta olduğu Terminal 3’e yerleştirilmeye başlandı.

Şirket, hemen ardından “Akıllı Tünel” hizmetinin denemelerini başlattı. Bu sistemden de kısaca bahsetmek gerekirse, yolcular giriş kapısında bir tünelden yürürken tünelde bulunan birçok akıllı kamera sayesinde yapılan yüz ve iris tarama ile yolcuların güvenlik ve pasaport kontrol işlemleri yapılabilecek.

Şimdi ise şirket yolcularına akıllı tünel için eklediği önemli bir özelliği duyurdu. Emirates akıllı check-in özelliği sayesinde akıllı tünel içerisindeki yüz ve iris taraması ile saniyeler içinde gerçekleştirebilecek ve tünelin sonundaki bir panelden koltuk seçimi yapabilecekler.

Bununla birlikte şirket, uçağını kaçırmaya yakın yada uçuş saatini unutmuş yolcularını belli aralıklarla uyaracak bir sistem üzerinde çalıştığını da bildirdi. Umarız yakın zamanda ülkemizdeki firmalar da uçuş süreçlerimizi bu denli kısaltabilecek, operasyonel işlemler üzerinde çalışır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.