Emniyet'te Yeni İhraç Dalgası

Emniyet'te Yeni İhraç Dalgası

Emniyet içerisinde yeni ihraç dalgası

Fethullah Gülen'in terör örgütünün kalkıştığı darbe girişiminin ardından FETÖ'nün örgütlendiği emniyetteki tasfiyeler hız kesmiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından Emniyet Teşkilatı içerisinde bulunan FETÖ bağlantılı polislerin ihraç edilmesi doğrultusunda hazırlanan listede yer alan 6 bin 800 polis memurluktan ihraç edilecek.

2 bin 360 polis atıldı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal uygulaması çerçevesinde çıkarılan KHK ile beraber 2 bin 360 polis atılmıştı. Bu ihraçların ardından yeni hazırlanan bir listeyle beraber 6 bin 800 polis daha atıalcak.


Çeşitli rütbelerden ihraç edilecek

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan listeye göre çeşitli rütbelerde yer alan toplamda 6 bin 800 polis daha meslekten atılacak. Listenin hazırlanmasında 17-25 Aralık'ın ardından Fethullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'da hesap açtıranlar ve MİT tarafından hazırlanan FETÖcülerin iletişim kurmak için kullandığı ByLock uygulaması listesinde olanlar da dahil olmak üzere 7 bine yakın polis ihraç edilecek. Bu kişilerin ihracı resmi gazete yer alacak yazıyla beraber gerçekleşecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.