Emre Belözoğlu’ndan Galatasaray, Okan Buruk, Başakşehir, Fenerbahçe ve Kerem Aktürkoğlu Açıklamaları

Emre Belözoğlu’ndan Galatasaray, Okan Buruk, Başakşehir, Fenerbahçe ve Kerem Aktürkoğlu Açıklamaları

Medipol Başakşehir FK’nin teknik patronu Emre Belözoğlu, geçtiğimiz günlerde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bettilt perfomansları, Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Okan Buruk, Kerem Aktürkoğlu ve Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Ömer Faruk Beyaz, Emre Belözoğlu’nun açıklamalarında yer verdikleri isimler oldu. Belözloğlu tarafından yapılan açıklamalarda; “Ben teknik direktör olmaya karar verdikten sonra kendimce bir oyun planı ortaya koymaya çalışıyorum. Gerçekçi olmak lazım burada etkilendiğimiz teknik adamlar da var ama Başakşehir benim için kültürü oluşmuş bir takımdı. Abdullah Avcı'yla beraber bu düzeni ve sistemi oturtmuştu. Ben geldiğimde iyi bir oyuncu grubu mevcuttu. Aynı plana sadık kalarak, biz de gelişiyoruz. Pas oyununa sadık kalan ama biraz daha gerçekçi, Türkiye'deki oyuna uygun o felsefeyle devam etmeye çalışacağız. En zoru 32 yaşında gittiğim Atletico Madrid sezon başı kampıydı. Yaş itibariyle, Ortega zaten bir efsane. Sabah 6'da kalkıp bir anda kendinizi otobüste buluyorsunuz, nereye gittiğiniz belli değil. Bir tane elinizde küçük bir bar veriyorlar. Bir anda antrenmanda buluyorsunuz kendinizi. Çok ağır bir kamp geçirmiştim ama etkileyici ve benim aslında futbolculuk kariyerimin uzamasına vesile olan bir süreçle beraber aynı zamanda teknik adamlık sürecime de etki eden kısa da olsa çok önemli bir tecrübe oldu benim için. 20 yaşında ilk Inter'e gittiğimde de Héctor Cúper'le geçirdiğimiz. Héctor Cúper'in kondisyoneri her gün 10 kilometre bizi koşturuyordu. En zoru Atletico Madrid sezon başı kampıydı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk Hayırlı Olsun

Galatasaray’ın teknik direktörlük görevi konusunda Okan Buruk’la anlaşması kousunda da açıklamalarda bulunan Emre, öncelikle Galatasaray’ın yeni teknik patronuna hayırlı olsun dileklerini ilettiğini belirtti. Belözoğlu; “Hayırlı olsun. Benim hayatımdaki en önemli 2-3 tane dosttan, abiden bir tanesidir" ifadeleriyle Okan Buruk’a başarılar diledi.

466381.jpg

Okan Buruk ve Emre Belözoğlu’nun Galatasaray’dan Ayrılış Süreçleri

Bir dönem Galatasaray forması giyen ve Galatasaray altyapısından çıkan Emre Belözoğlu ile Okan Buruk ikilisinin Galatasaray’dan ayrılma süreçlerine dair sorulan soruyu cevaplayan Emre; “Türkiye'de biraz tarih konuşulduğunda herkes çok güzel konuşabiliyor. Şahit olmadığına, yaşamadığına, bire bir içinde olmadığı konulara çok güzel ahkam kesebiliyor. Okan abiyle ben o dönemde yaşadığımız süreci çok iyi biliyoruz. Baktığınızda Galatasaray'ın çok önemli oyuncularıydık. UEFA Kupası'nı kazanmış, UEFA Süper Kupası'nı kazanmış, 4 sezon üst üste şampiyonluk yaşamış takımın oyuncusunun sözleşmesinin bitimine 3 ay kala bize teklif yaptı Galatasaray. Aslında baktığınızda dünya futbolunda şu anda oyuncuların sözleşmeleri bitmeden 2-3 sene önce sözleşmelerini düzeltme veya elden kaçırmama derdinde. Biz de gençtik, bizim de hatalarımız vardı. Okan abi daha tecrübeli bir oyuncuydu. O dönem o ilişkiyi açıkçası ne Galatasaray yönetimi ne de biz doğru yönetemedik. Bizim çok ciddi bir tecrübemiz yoktu. Menajerimiz yok, sadece büyüklerimizle konuşuyoruz. O dönem için Galatasaray'dan ayrılırken gerçekten Avrupa'ya gitmek istiyordum. Okan abinin kafasında o yoktu. Bir anda gelişti. Inter,Okan abinin de sözleşmesi bittiğinde bir gözlemci gönderdi bir maçını izledi. 'Emre Belözoğlu'ndan daha iyi bir futbolcu bulduk' dediler ve beraber transfer yaptık. Okan abinin transferi çok hızlı gelişti. Benim maçımı izlerken böyle bir süreç yaşandı. Okan abi daha sonra Galatasaray'a futbolcu olarak döndü. Türkiye'de bazen konuşurken bir insan var karşımızda diye düşünmüyoruz. O dönem mutlaka benim de Okan abinin de hataları olmuştur. Okan abi Galatasaraylılığından hiçbir zaman taviz vermedi. Her zaman neyse onu söyledi. Bu görevi fazlasıyla hak etti diye düşünüyorum ben” dedi.

Johan Cruyff’a olan ilgisine dair sorulan soruyu da cevaplayan Belözoğlu “Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi bence Johan Cruyff. Onu bambaşka bir yere koyma durumu gerekiyor bence. Onun gibi gelmedi. Bugün oturmuş bir düzen varsa, Barcelona'da inşa ettikleri oyun planında... Onun getirmiş olduğu antrenman metotlarını bugün Xavi hala uyguluyorsa, ne kadar gerçekçi bir teknik adam olduğunu görebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Duyduğum Takımlar Mevcut

Fenerbahçe’nin son dönemlerde en çok konuşulan isimlerinden biri olan Arda Güler’le ilgili açıklamalarda da bulunan Belözoğlu; “16 yaşında ben de çok iyi futbolcuydum, Tugay Kerimoğlu da çok iyi futbolcuydu. Sergen abiyi anlatırlar. Hepsiyle oynadım yan yana, ben hiçbirimizin 16 yaşında bu kadar yetenekli olduğunu düşünmüyorum. Bu çok samimi bir duygu ama bu onun büyük bir futbolcu olup olmayacağını belirlemez. Onun tercihlerine göre şekil alacak bir durumdur. Türkiye'deki takımlar artık takip ediliyor. Fenerbahçe'de inşallah istediği süreyi alır. Duyduğum takımlar var. Büyük takımlarda gidip gelişimine devam edebileceği takımlara gider. Arda Güler için en büyük isteğim bu” ifadelerini kullandı.

Ardından olaylı bir şekilde takımdan ayrılan Ömer Faruk Beyaz’a dair açıklamalarda bulunan Emre;” Ömer Faruk Beyaz çok özellikli, çok enteresan, çok yüksek oyun bilgisi olan ve çok kıvrak bir oyuncu. Kendi yaşıtları arasında Avrupa'nın en önemli oyuncularından bir tanesiydi, hala da bence çok büyük önünde süresi var. Tercihler bazen kendi hayatınız oluyor, tercihleri doğru yapmanız gerekiyor. Onun fizik yapısında, ona çok önemli bir plan sunduk. Hatta 1-2 kulüple de anlaşmıştık, Belçika ve Hollanda liginden. Bizle de devam edebilirdi. O kulüplere gittiğinde minimum 25 maç oynama garantisiyle beraber, maaşını da bizim karşıladığımız, o kulüplere de yük olmayacak, o kulüplere de oynattıkça prim vereceğimiz düzen ona inşa ettik. Gelişimi için oynayabileceği en iyi ligler oralardı onun için. 17-18 yaşından bahsediyorum çünkü. Kendini yaşıtlarının üstünde görüyordu Ömer Faruk Beyaz ama ona hiç kızmadım çünkü zor bir yapısı var. Kendi ailesinin de etrafının da. Çok temiz bir çocuk, ne kadar kötü olabilir. Biz bu çocukları nasıl suçlayabiliyoruz. Abiler, aileler, arkadaşlar o kadar çok belirleyici oluyor ki hayatlarında benim de hayatımda öyle oldu. Ailesini kötülemek için söylemiyorum ama aileler bu işe girmeyecekler. Günün sonunda üzülen yine onlar oluyorlar. Biz başkanla onun kapısına kadar gittik. Kendi tercihini böyle yaptı. Çok başarılı olsun isterim" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.