Emre Sarıgedik'ten İZVAK eleştirisi

Emre Sarıgedik'ten İZVAK eleştirisi

Son kongrede başkan adayı olduğu İzmir kulüplerinin çatı örgütü olarak bilinen İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın yönetimini eleştiren Emre Sarıgedik, "İzmir iklimi diyerek bir yalan inşa ettiler. Kulüpleri taraftardan uzaklaştırıp, temsil edemediler"

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın (İZVAK) geçen Nisan ayında yapılan genel kurulunda 'Dinamik Grup' yapılanmasıyla çeşitli projelerle talip olan ancak açık oylama ısrarı nedeniyle listesini geri çeken Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik, İzmir futbolunun durumu nedeniyle sessizliğini bozdu. Süper Lig'den düşmesi kesinleşen Göztepe'nin 7-1'lik Rizespor yenilgisi ile büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Sarıgedik, diğer Süper lig temsilcisi Altay'ın da genel kurul sürecinde kavgalar ve tartışmalarla kaos ortamına sürüklendiğini söyledi.

"İZMİR'İN HAKKINI SAVUNAMADILAR"

Menemenspor ve Altınordu'nun da düşmeme mücadelesi verdiğini vurgulayan Sarıgedik, mevcut tablodan Ali Erten başkanlığındaki İZVAK'ın da sorumluluğu olduğunu savundu. İZVAK'ın Futbol Federasyonu nezdinde İzmir'in hakkını yeteri kadar savunamadığını söyleyen Sarıgedik, "Biz göreve talip olurken birçok vizyon proje hazırladık. Ünlü futbol insanı Luis Campos'u bir danışman olarak İzmir futbolunun hizmetine sunacaktık. Altyapı desteğinden, amatör branşlara, sporcu sağlık merkezinden İzmir'in lobisine kadar her türlü hazırlığımızı yapmıştık. Ancak gelinen noktada İzmir'in 6 kulubü bildiri yayınlayıp Ali Erten'i destekledi. Aktif ve güçlü bir çatı örgütü yerine kendi sözlerine dinleyen etkisiz bir kurum istediler. Buna rağmen çıktığımız yoldan dönmedik, atalarımızdan gördüğümüz şekliyle kongreye girdik.

952d4d0b-d774-4c24-9ddd-47da9df81837.jpg

Orada da şu açık oylama ısrarı ile üyeler üzerinde baskı kurup bizi uzak tutmaya çalıştılar. Siyasi baskıdan dolayı açık oylama yaptırıldı. Terbiyemizi takınıp o masadan ayrıldık, bize yakışan buydu. 'İzmir iklimi buysa biz yokuz' dilerek adaylıktan çekildik. Gelinen noktada haklılığımız ortaya çıktı ancak futbol adına da böyle bir tablo olduğu için üzgünüz. Biz olsak da bu tablonun olmayacağının garantisi yoktu tabi ancak şu anki enkazın bir sorumlusu da kulüplerin hakkını yeteri kadar savunamayan İZVAK'tır. Şu an çok üzülüyoruz kulüplerin durumundan dolayı. Üyelerimizin hepsi gönüllü katkı koymak isteyen isimlerdi. 'İzmir'i sahipsiz bırakmayacağız. Sıkıntı olduğunda yanlarında olacağız, scout sistemi getireceğiz' demiştik. Bizim rantla işimiz yoktu." dedi.

"TARAFTAR AYAĞA KALDIRIR"

İzmir futbolunun çok üzücü bir noktada olduğunu söyleyen Sarıgedik, "Göztepe gibi taraftarıyla camiasıyla güçlü bir kulüp küme düştü ve halen satılıp satılmayacağı konuşuluyor. Asırlık Altay kongrede kavgalarla Türkiye gündemine yerleşti. Altay da küme düşmenin eşiğinde. Menemenspor'a kayyum atacak mı atanmayacak mı o konuşuluyor. Altyapı gururumuz Altınordu keza yine düşmeme mücadelesinde. Yılların özlemini yaşayan koskoca Karşıyaka 3. Lig'de orta sıralarda. Kongre zamanı kulüplerin bildirisine imza atmayan Bucaspor ve İzmirspor ise nispeten daha başarılı bir performans ortaya koydu. 'İzmir futbol iklimi' palavrası üzerine bir yalan inşa ettiler. Kulüpleri temsilen başkanlar o bildiriye imza attı. Ancak başkanlar gidip gelici kulüpler kalıcı. İzmir'in asırlık kulüplerinin asıl sahipleri taraftarıdır. Biz göreve talip olduğumuzda her kulüp için taraftar temsilcisi projesini de hayata geçirecektik. Şu anki tablo çok üzücü ancak İzmir yine taraftarlarının gücüyle ayağa kalkmasını bilir." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.