Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi’ne Meclis’ten Tam Not

Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenlemesi’ne Meclis’ten Tam Not

Kula Belediyesi Şubat Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı Belediye Ek Hizmet Binasında gerçekleştirildi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği içerisinde  hazırlanan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi çevre ve meydan düzenlemesi projesi Meclis üyelerine sunuldu. Proje Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Meclis üyeleri tarafından tam not aldı. 

Kula Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası Meclis salonunda yapıldı. Toplam 5 gündem maddesinin ele alındığı meclis toplantısında Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde bu yıl yapımına başlanacak Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi çevre ve meydan düzenlemesi projesinin animasyon video sunumu yapıldı.  Yılın her dönemi özelliklede dini günlerde çeşitli etkinliklerin yapıldığı ve binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Kula’nın Emre Mahallesi’nde yer alan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile hayata geçireceği çevre ve meydan düzenleme projesi ile hak ettiği güzelliğe kavuşacak. 37 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek çevre meydan düzenlemeleri ile Tabduk Emre ve Yunus Emre türbesini ziyarete gelenlerin kullanabileceği, Emre Köyü’nde yaşayan halkın ürünlerini sergileyebileceği ve ziyaretçilerin yoğunluk gösterdiği dini gün ve gecelerde ihtiyacı hissedilen abdest alma, ibadet alanları, kurban kesim yerleri, kafe ve yemek pişirme alanları ile çeşitli etkinliklerin yapılabileceği bir düzenleme olacak. Proje tamamlandığında Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi, bölgede inanç turizmi açısından önemli bir merkez haline gelecek.

Başkan Tosun, “Proje, Kula’yı inanç turizminde ön plana çıkaracak’’
Kula Belediye Meclisi’nde proje sunumu yapılan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi çevre ve meydan düzenlemesi animasyon görüntülerinin kendisini heyecanlandırdığını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Kula; tarihi evleri, yarenleri ve Yunus Emre’si ile eşsiz bir kültüre sahip. Çocukluğumuzdan beri dini vecibelerimizi Tabduk Emre ve Yunus Emre’nin huzurunda gerçekleştirmek ve o mistik havayı solumak için türbenin bulunduğu alana sık sık gideriz. Anadolu insanının sevgisini ve saygısını kazanan gönül erenleri olan Tabduk Emre ve Yunus Emre’nin Türbesi’nin bulunduğu alan ve çevresinin o manevi ortama uygun olması içimizde hep bir ukdeydi. Şükür ki, Kula’yı inanç turizminde ön plana çıkaracak ve gelen ziyaretçileri huzurlu ve modern bir ortamda ağırlayacak meydan ve çevre düzenlemesini artık hayata geçiriyoruz. Her yıl çeşitli vesilelerle binlerce Yunus sevdalısını ağırlayan bu manevi ortam hakkettiği yeni yüzüne kavuşacak. Emre Mahallemizde yaşayan hemşerilerimize ise ürettikleri el ürünlerini gelen konuklara sergileme fırsatı sunarak ekonomik gelir elde etmelerini sağlamış olacağız. Her yıl binlerce vatandaşımız Yunus’un gönül sofrasında buluşuyor. Kula’nın manevi mimarları olan Yunus Emre ve Tabduk Emre’nin türbesi çevresinde hayata geçireceğimiz düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.