Emre Yücelen'den arşivlik röportaj

Emre Yücelen'den arşivlik röportaj

Müzisyen, yorumcu ve vokal koç Emre Yücelen'in, 23. bölüm konuğu, "Hûma Kuşu" performansı ile tanınan ve "Erzurumlu Dadaş Dede" olarak bilinen Necati Tutaş oldu.

Erzurum'da, terzi dükkanında söylediği   "Hûma Kuşu" performans videosunun,  takipçileri tarafından "ses analizi" yapması için kendisine gönderilmesinin ardından Emre Yücelen,  Dadaş Dede ile röportaj yapmak için,  1500 km seyahat ederek, Erzurum'a gitti ve  Dadaş Dede ile arşiv niteliğinde bir sohbet gerçekleştirdi.

"Erzurum'da ilk özel müzik eğitimini ben verdim"

Emre Yücelen'in, "müziğe nasıl başladınız" sorusuna ;  Necati Tutaş,  "Erzurum Muratpaşa Camii'nde gönüllü çalıştığını, 27 Mayıs Müzik Kulübünü kurarak, Erzurum'da ilk kez özel müzik eğitimi verdiğini; gençleri müzik eğitimi ve üretimi ile buluşturduğunu ifade ederek yanıtladı.

Babasının da gazel okuduğunu söyleyen Necati Tutaş; Celal Güzelses ve Hamiyet Yüceses gibi dönemin en iyi şarkıcıları ile tanışma ve çalışma imkanı bulduğunu da sözlerine ekledi.

Babasının ve döneminin bilinmeyen müzik kayıtlarını,  evindeki arşivinde sakladığını ifade eden,Dadaş dede; "Hûma Kuşu" eserini,  babasının okuduğu bilinmeyen sözleri ile yayında yorumladı.Emre Yücelen'in gitarıyla eşlik ettiği performansta, programın ön gösterimini  izleyenler, canlı sohbet paneline "kulaklarımızın pası silindi" yorumları yaptılar.

"Askerlerimizin botlarının tabanlarından öperim"

Kore gazisi olan Dadaş Dede; programda devlet büyüklerine de şu sözlerle seslendi: "Cumhurbaşkanını, parlamenterleri ve yöneticileri ellerinden, yanaklarından öperim. Ama askerlerimizin botlarının tabanlarından, nalçalarından öperim. Atatürk'ü yaratan Allah'a kurban olayım, Kazım Paşa'yı, Halit Paşa'yı, Sami Omurtağ'ı da...  Harp görmüşler ve Erzurum'u düşmana teslim etmemişler. Allah bir daha savaşı, açlığı ve açıklığı göstermesin bu vatana." 

"Kavga etmeyin, birbirinizi sevin"

Daha önce parlamenterlere yaptığı konuşmada  "kavga etmeyin, birbiriniz sevin" dediğini anlatan Dadaş Dede; konuşması üzerine parlamenterlerin ağladığını ifade etti.

Dadaş Dede, Celal Güzelses ile özdeşleşen "Dağda Duman Yeri Var" ve " Dağları Dağlasınlar" türküsünü Emre Yücelen ile birlikte yorumlarken,  çekim ekibi de duygusal anlar yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.