En Büyük Başbakan Bizim Başbakan

En Büyük Başbakan Bizim Başbakan

Partililerin her öne çıkan isme serenat yapmaları ve alkış tutmaları dikkat çekmeye başladı.

Ak Parti Kongresi’ne sayılı günler kala kimin genel başkan olacağı dolayısıyla Başbakanlık görevine getirileceği ile ilgili aday totolar tüm hız sürerken bazı partililerin her öne çıkan isme serenat yapmaları ve alkış tutmaları dikkat çekmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan kriz sonrası 22 Mayıs tarihinde Olağanüstü Kongre’ye gütme kararı alan Ak Parti’de gözler 20 Mayıs tarihinde açıklanacak olan Genel Başkan adayına çevrildi. Bu konuda öne çıkan Binali Yıldırım, Berat Albayrak, Numan Kurtuluş, Bekir Bozdağ, İsmet Yılmaz, Mustafa Şentop ve Mehmet Ali Şahin isimleri üzerinden kulis haberleri ve aday-toto denilen tahmin yürütme yarışları tüm hızıyla devam ederken partililerin sosyal medyadaki tavırları dikkat çekiyor.

1031965

Sosyal paylaşım sitesi Facebook ve mikroblog sitesi Twitter’da adaylar ile ilgili mesajları paylaşan partililerin her öne çıkan isim için sevinç nidaları atıp taraf belirlemeleri şaşkınlık yaratıyor. İzmir’de aralarında milletvekili aday adaylarının da yer aldığı isimlerin 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri sırasında takındıkları keskin Binali Yıldırımcı tavırlarından müthiş bir dönüş ile “En büyük Başbakan Ahmet Hoca” tavrına devşirmelerinin şaşkınlığı devam ederken yaşanan son kriz sonrası “Başbakan Binali Yıldırım” havalarına girip bu yönde mesaj paylaşmaları dikkatlerden kaçmıyor.

Görünen o ki bu isimlerin derdi ne dava ne de parti, tek gerçeklikleri iktidarın getirdiği erk ve onun nimeti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.