“EN BÜYÜK ESER YETİŞTİRDİKLERİMİZDİR”

“EN BÜYÜK ESER YETİŞTİRDİKLERİMİZDİR”

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü konuşmasında, öğretmenlerin bireysel gelişimin öncü unsuru olduğunu belirtti.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü konuşmasında, “Toplumsal huzurun sigortası olan öğretmenlerimize yapılan yatırım, insanlığa yapılmış yatırımdır” dedi. 

Öğretmenler Günü, DEÜ Buca Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Buca Eğitim Fakültesi Reşat Postacıoğlu Konferans Salonu’ndaki organizasyonda önceki dönemlerde görev yapmış akademisyenlere teşekkür plaketi verilirken, Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı Sergi Salonunda “7. Uluslararası Egeart Sanat Günleri Öğretim Elemanları Karma Sergisi”nin açılışı yapıldı.


Konferansın açılışında konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Temel eğitim, bireyi hayata hazırlamada en önemli aşamalardan birisidir. Burada üniversitelerin katkısı, o temel eğitimi verecek olan öğretmenleri yetiştirmektir. Stratejik ve hassas bir konu çünkü öğretmenin aldığı eğitim aynı zamanda toplumda istenen eğitim düzeyini sağlayacaktır. Dolayısıyla öğretmen adaylarının analiz yeteneğinin yüksek olması, vicdani kanaatlerini güçlendirebilmesi, olayları derinlemesine irdeleyebilmesi önem taşır. Çünkü yetişen öğretmenler, bireysel gelişimin öncü unsuru, toplumsal huzurun da sigortasıdır.  Öğretmene yatırım, insanlığa yapılmış yatırımdır. İşi ve yükü çoktur öğretmenin çünkü amacı insanı yüceltmektir. Her zaman söylediğimiz gibi, en büyük eser aslında yetiştirdiklerimizdir” dedi. 

FEDAKARLIK GEREKTİRİYOR
 

Türkiye’nin temel eğitim ve yükseköğretim alanında önemli çalışmalar yaptığını hatırlatan Rektör Vekili Çelik, “Özellikle eğitim fakültemizdeki hocalarımız ve genç arkadaşlarımız bunun farkındalar. Çünkü büyük bir ailede, son derece fedakârlık gerektiren bir mesleğin temsilcileri olarak çalışıyorlar. Bizler de eğitim fakültemize ve öğretmen adaylarımıza ayrı önem veriyoruz. Buca Eğitim fakültemizin fizik şartlarının iyileştirilmesi olmak üzere eğitim olanaklarının güçlendirilmesini sağlayacak çalışmaları başlattık. Bu noktada İzmir Meslek Yüksekokulu’nun binalarının elden geçirilmesini ve fakültemize destek olunmasını sağlayacağız. Öğretmenler çınar ağacı gibidir; önce kendileri ile sonra gölgeleri ile olurlar. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitimde bilime ve insana değer veren; yerli ve milli eğitimi destekleyen idealleri, bizlerin şaşmaz rotası oldu. Bundan da Dokuz Eylül olarak gurur duyuyoruz” diye konuştu.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.