En çok arızalanan telefon modelleri açıklandı!

En çok arızalanan telefon modelleri açıklandı!

Yeni bir rapor, en çok arızalanan telefon modellerini sıraladı. Buna göre Samsung, yüksek başarısızlık oranlarına sahip üreticiler listesinde birinci sırada yer alıyor.

Xiaomi ve Motorola sırasıyla iki ve üç numaraydı. Xiaomi'nin Redmi 4'ü yüksek arıza oranlarına sahip telefon modellerinin listesinde bir numara.

Mobil cihaz onarımlarını kapsayan yeni bir rapor, en yüksek telefon modellerinin arıza oranlarını ortaya çıkardı. Mobil Cihaz Tamir ve Güvenlik Raporu Q4 2017 için Xiaomi redmi 4 kötü performans gösteren Android telefon oldu.

Xiaomi redmi Y1 sekiz numarada yer alıyor. Samsung, Galaxy S7, Galaxy S8 Plus ve Galaxy S7 Active ile ilk on arasında daha fazla cihaza sahip. İlk ondaki diğer telefon modelleri arasında Nokia 6, Moto G5S Plus ve Lenovo K8 Note yer alıyor.

Raporda, önceki raporlara kıyasla keskin bir düşüş kaydedilmesine rağmen, Samsung aynı zamanda genel olarak en kötü performans gösteren telefon markalarının listesini de (yüzde 34 başarısızlık oranı) belirledi. Xiaomi yüzde 13, Motorola yüzde 9 ve LG yüzde 7 oranına sahip. 

Samsung ve Xiaomi, son dönemin en popüler telefon markalarından iki tanesi. Bu nedenle modellerinin ilk on içerisinde görünmesini bekleyebilirsiniz. 

iOS cihaz onarımlarına geçersek raporda iPhone 6'nın en kötü performans gösteren telefon modeli olduğunu ve ardından iPhone 6s ve 6s Plus'ı görebilirsiniz.

iOS başarısızlık oranları Android başarısızlık oranlarından önemli ölçüde daha yüksektir. iPhone 6, yüzde 26'lık başarısızlık oranıyla öne çıkıyor. Hata oranının neden bu kadar yüksek olduğu açık değil.

Genel olarak hata oranlarının ardındaki nedenlerle ilgili olarak, rapor, Android'de bir numaralı sorunun, kamera ve mikrofonun performans olduğunu ortaya koydu. Bu arada, iOS kullanıcıları Bluetooth ve Wi-Fi bağlantılarını ana sorun olarak bildirdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.