En “değişik” tasarımlar ödül aldı

En “değişik” tasarımlar ödül aldı

24. MARBLE- Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu’nun en değişik 3 tasarımı belli oldu.

24. MARBLE- Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Genç Yaratıcı Fikirler Platformu’nun en değişik 3 tasarımı belli oldu. Genç tasarımcılara ödüllerini veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Tasarımı öne çıkarmalısınız. Fark yaratmazsanız katma değer yaratamıyorsunuz, rekabet edemiyorsunuz” dedi. 

MARBLE – Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı kapsamında bu yıl ilk kez ‘değişik’ temasıyla gerçekleştirilen “Genç Yaratıcı Fikirler Platformu”, Türkiye’nin çeşitli kentlerindeki üniversitelerin tasarım ile mimarlık bölümü öğrencilerini ve yeni mezunlarını, sektörün önde gelen firmaları ile bir araya getirdi. Genç tasarımcılarından 39 projesine destek veren firmalar bunlardan 21’ini doğal taş kullanarak üretti. 

Ödüller sahiplerini buldu 

Genç tasarımcıların, doğal taş kullanarak hayatın her alanında kullanılabilecek tasarımlarının yer aldığı platformun ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Raif Türk, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, katılımcı firma temsilcileri, tasarımcılar ile ziyaretçiler de katıldı. 

Platform’da “En Değişik” 3 tasarım; Orçun Umut Kumova’nın Granitaş tarafından üretilen Calient adlı kalorifer peteği, Mert Taş’ın Silkar /Akdo tarafından üretilen mermerin akıcı desenlerini işlediği Yin-Yang ve Fatma Betül Dokucu’nun Türeks tarafından hazırlanan Koza oldu. En değişik üç tasarımın sahipleri ödüllerini Kocaoğlu’nun elinden aldı. 

“En iyi işbirliği” ödülünü ise yine Mert Taş’ın Yin-Yang adlı tasarımı ile Gizem Karataş’ın Limra tarafından yapılan şehir mobilyası U-Bench adlı tasarımı aldı. TÜMMER özel ödülü ise Berke İnce’nin TÜMAŞ tarafından hazırlanan MerMerdiven adlı merdiven tasarımının oldu. 

Kocaoğlu: “Tasarımı öne çıkarmalısınız” 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aklın ve bilimin rehberliğinde kenti geliştirmeyi sürdürdüklerini söyledi. Akdeniz Akademisi kurduklarını belirten Kocaoğlu, “Kentin geliştirecek kente yol gösterecek yol haritasını belirleyecek birçok bilimsel çalışmayı yapıyoruz. Bunlar çıkan bir sonuçta bu kentin tasarım kenti olmasıydı. Biz tasarım atölyeleri kurduk, yarışmalar düzenliyoruz. Artık ne yaparsanız yapın; sanayide inovasyonu, diğer ürünlerde de tasarımı ön plana çıkarmazsanız. Fark yaratmazsanız katma değer yaratamıyorsunuz, rekabet edemiyorsunuz. Bizde bu düşüncelerle her uygun zeminde MARBLE’da olduğu gibi tasarım yarışmaları yapıyoruz. İzmir giderek herkesin kabul ettiği ve görmek zorunda olduğu gibi ülkenin batısında bir yıldız gibi parlıyor. İzmir’in bir yanı da Akdeniz’in yıldızıdır. Akdeniz’in yıldızının daha da parlaması gerekiyor. İzmir’in dünya kenti yolunda ilerlemesi istiyoruz. Yaşam kalitesini artırarak ve İzmirli duruşunu geliştirerek, sürdürerek, taviz vermeden bu kentimizi hedefe ulaştırmak istiyoruz” dedi. 

Destek verdiler 

Genç Yaratıcı Fikirler Platformu’na İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Muhasip Üye Sezai Alkan, M+D Mimarlık Kurucu ortağı, Mimar Metin Kılıç, Nesne Endüstriyel ve Mekanik Tasarım Özlem Perşembe, Su Marble Doğaltaş Genel Müdürü Banu Bekişoğlu Celkan, Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Doç Dr. Mine Ovacık, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Can Özcan, ETMK İzmir Şubesi Başkanı Öğr. Gör. Dr. Elif Kocabıyık Savasta jüride yer aldı. Platforma İstanbul’dan Silkar / Akdo ve Granitaş, Afyon’dan Natur Stone ve Türeks, Ankara’dan Peyar, Bursa’dan Limra Mermer, Denizli’den Tümaş Mermer ve Kömürcüoğlu ile İzmir’den Taşpınar Granit, Alimoğlu Mermer, İzko Mermer firmaları destek verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.