En etkili doğal tedavi yöntemi Refleksterapi 

En etkili doğal tedavi yöntemi Refleksterapi 

Elif Topaloğlu yazdı...

Refleksterapi yöntemi, yüz, ayak ve ellerde farklı nörolojik stimülasyon yöntemlerinden, merkezi sinir sistemini ve beyni uyarmak üzerine kurulu bir tedavi yöntemidir. Vücuttaki refleks noktalarına bası uygulanması ile beyin merkezleri, hormonal sistem, kan dolaşımı, organlar ve kaslar, merkezi sinir sisteminden geçen uyarılarla harekete geçirilir.

Böylece beyin ve vücut fonksiyonlarını en iyi şekilde eğitmek mümkündür.

Refleksterapi %100 doğal bir yöntemdir, tek başına kullanıldığında tamamen risksizdir,  diğer yöntem ve tedavilerle birleştirilebilir.

Yüzdeki, kafatasındaki, ayaklardaki ve ellerdeki nörolojik noktaları uyararak, elektriksel uyarılar merkezi sinir sistemi aracılığıyla beyne gönderilir, burada nörotransmitterler yüklenir ve daha sonra uyarılar vücudun organlarına ve bezlerine geri gönderilir. Vücudun süreçlerini ve vücudun kendi kendini iyileştirme sürecini düzenlemeye yardımcı olur.
 
Refleksterapi tedavisi ile beyin fonksiyonlarının yanı sıra hormonal sistem ve vücut fonksiyonlarının uyarılması, solunum, alerji ve sindirim sorunlarını çözmek de mümkündür, hatta görme ve işitme sorunları gibi duyusal işlev bozukluklarına yardımcı olur.

dcf3d5e7-fc63-463d-8bec-00cbcc3fe60f.jpg

Hormonal ve lenfatik sistemi uyararak, atık maddenin salgılanması artar, bu da bağışıklık sisteminin koşullarını destekler.

Merkezi sinir sistemi dinamiktir yani şartlara göre değişir. Esnektir ve her zaman yeni sinir ağları oluşturma sürecindedir. Beyin ayrıca, yeni sinirsel bağlantılar oluşturma yeteneği anlamına gelen bir miktar plastisiteye de sahiptir, bu da Refleksterapi’den maksimum verim almamızı sağlar. 

Merkezi sinir sistemi, kişinin durumuna göre uygun refleks noktaları ve bölgeleri düzenlenip birleştirildiğinde, Refleksterapi ile uyarılarak adaptasyondan yararlanan, yenilenme ve iyileştirme sağlama konusunda büyük bir kapasiteye sahiptir. Refleksterapi, salt masaj değildir, koruyucu ve iyileştirici bir tedavi yöntemidir. Bu, uygulamayı yapan uzmanın, beyin, merkezi sinir sistemi ve vücudun işlevlerini çok iyi bilmesi ve Refleksterapi’yi çok iyi uygulaması gerekir. Aksi halde yapılan çalışma ayak rahatlatıcı masajdan öteye geçmez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.