En Güzel Yeni Yıl Partisi

En Güzel Yeni Yıl Partisi

Balçova’da yaşayan engelli vatandaşlar için düzenlenen yeni yıl partisinde hayatın engellerine takılmayan gençler aileleri ile birlikte gönüllerince eğlendi. Başkan Fatma Çalkaya ve meclis üyeleri de gençlerin eğlencesine pistte dans ederek katıldı.

Balçova Belediyesi’nin geleneksel hale gelen engelsiz parti bu yılda coşkulu bir eğlenceye sahne oldu. Engelsiz Partiye katılan gençler ve aileleri gönüllerince eğlendi, pasta kesti, hediyeler aldı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, belediye meclis üyeleri, belediyenin Engelsiz Halk Oyunları ekibine katılarak Türkiye’nin yıldızı olan engelli gençler, Engelsiz Şekerleme Projesi’ne katılarak süsleme ve şekerleme üretip para kazanan gençler aileleri ile birlikte belediyenin Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ndeki düzenlenen partiye katıldı. Şapkalarını gözlüklerini takan gençler müzik eşliğinde kendilerinden geçti. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya konuklarıyla birlikte yeni yıl pastasını kesti, hediyeler verdi. Süslenen yılbaşı ağacının altından hediyelerini alan geçler hep birlikte daha dans edip eğlendi.

Gençlerle birlikte piste çıkan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Böyle sevmek ve sevilmek çok az insana nasip olur. Biz de onların her birini ailemizden bir insan gibi seviyoruz. Çünkü hepsinin ayrı bir hikayesi, ayrı bir gönül güzelliği var. 15 yıldır onlarla tek bir can gibi olduk. Onların mutlulukları için de tüm imkanlarımız her zaman emirlerinde. Engelli bireyleri sahiplenmeyen toplumların aslında kendileri engellidir. İnanıyorum ki engeli olmayan insanlar biraz empati kurabilirse kardeşlerimin hayatı çok daha güzel olacak. Balçova’daki arkadaşlarımızın ekonomik ve sosyal engellerini kaldırmak için sürekli projeler gerçekleştiriyoruz. Onlar Hayatta ben de varım demeyi öğrendi. Bundan sonra da hep var olacaklar” diye konuştu.

0-143.jpg0-143.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.