EN İYİ ROBOTU TASARLADILAR

EN İYİ ROBOTU TASARLADILAR

İNGİLTERE’DE TEMSİLCİMİZ OLDULAR

Türkiye’nin en köklü okullarından İzmir Amerikan Koleji’nin (ACI) öğrencileri, First Lego League(FLL) Ulusal Yarışması’nda ödülleri topladı. En İyi Robot Performans Ödülü ve Mekanik Tasarım Ödülü'nü kazanan öğrenciler, robot performansta tüm turnuvalarda alınan en yüksek puanı alarak önemli bir başarının sahibi oldu. ACI Power Supply Takımı,bu sonuçla İngiltere'de yapılacak olan uluslararası turnuvada Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Dünyada her yıl binlerce öğrenci, FIRST Lego Ligi Turnuvası kapsamında, bir tema üzerinde proje geliştiriyor ve bu temayı hayata geçirecek bir robot dizayn ederek programlıyor. FIRST Lego Ligi Turnuvası’nın bu yılki teması, “Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız” olarak belirlendi. Bu yıl dünyada yaklaşık 28 bin, Türkiye’de ise 300 takım bu tema üzerinde çalışmalar yaptı.

CAN DOSTLARIMIZ İÇİN TELEFON UYGULAMASI

Dünya çapında düzenlenen FIRST Lego Ligi Turnuvası’nın Türkiye’deki ayağında da farklı illerden onlarca okul ve yüzlerce proje yarıştı. Hayli çekişmeli geçen FIRST Lego Ligi Ulusal Turnuvası’nda ödülleri İzmir Amerikan Koleji (ACI) topladı. Hazırlık sınıfı öğrencileri Arif Kerem Dayı, Melih Sarı, Ziya Kaan Akdemir, Aral Balsarı, Öykü Elif Aydın, Belican Alpaydın, Burak Canbol, Umut Ardil Murat, Arjen Fahri Yumuk ve Ada Evren’den oluşan ACI Power Supply Takımı, Fizik öğretmenleri Civan Kaya Duman ve Fatma Bildacı liderliğinde; yaralı  sokak hayvanlarına en kısa sürede bilinçli  yardım yapılabilmesi için bir akıllı telefon uygulaması geliştirdi.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK PUANI

Turnuvada fırtına gibi esen ACI takımı, iki büyük ödülün de sahibi oldu. ACI Power Supply Takımı; ‘Robot Performans 1.lik Ödülü’ ve ‘Mekanik Tasarım Ödülü’nü kazandı ve robot performansta tüm turnuvalarda alınan en yüksek puanı (318) alarak yarışmanın rekorunu kırdı.

İNGİLTERE TEMSİLCİMİZ OLDULAR

İzmir Amerikan Koleji (ACI)öğrencileri, FIRST Lego Ligi Ulusal Turnuvası’ndaki başarıları sonucunda  21-25 Haziran'da İngiltere'de yapılacak olan Open European Championship’te hem okullarını hem de Türkiye’yi temsil etme hakkına sahip oldu. Büyük bir gurur ve coşku yaşayan ACI Power Supply Takımı, dünyanın dört bir yanından okul takımlarının yarışacağı İngiltere’deki uluslararası turnuva için şimdiden çalışmalara başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.