En iyi tasarımlar Design Week Turkey’de sahiplerini buldu

En iyi tasarımlar Design Week Turkey’de sahiplerini buldu

Doğal taşlar tasarımcıların ellerinde  “Fazlalıklarından Kurtul”du 

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından bu yıl ‘Fazlalıklarından Kurtul’ sloganıyla 8. kez düzenlenen Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın (DOTT) ödül töreni, ‘Türkiye Tasarım Haftası’ etkinliği kapsamında Haliç Kongre Merkezi‘nde gerçekleştirildi. Türk doğal taşlarının tasarımcı ve mimarlara tanıtılarak günlük yaşamda kullanılabilmesi, özgün ve endüstriyel olarak üretilebilir ürünlerin tasarlanmasına katkı sağlanması için yola çıkan yarışmaya toplam 404 proje katıldı.  Öğrenci ve profesyonel kategorisinde dereceye giren 14 proje toplam 74.500 TL’lik para ödülünün sahibi oldu.

 Türkiye'de tasarım kültürünün oluşmasına ve Türk tasarımcıların dünyaya tanıtılmasına katkı sağlayan Design Week Turkey 2019 (Türkiye Tasarım Haftası) başladı. Türk doğal taş sektörünün sürdürülebilir bakış açısıyla büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamak için İMİB tarafından bu yıl 8. kez düzenlenen Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın (DOTT) sonuçları, Tasarım Haftası kapsamında Haliç Kongre Merkezi‘nde gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. Dereceye giren tasarımcılar ödüllerini İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer’in elinden aldı.

 Tasarımcılara 74 bin TL’lik para ödülü

İMİB tarafından bu yıl ‘Fazlalıklarından Kurtul’  sloganıyla düzenlenen yarışmada 2 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada sunulan projeler; alanında uzman sektör liderleri, akademisyenler ve profesyonel tasarımcılar tarafından değerlendirildi. Jüri değerlendirmesi sonucu yarışmaya katılan 404 proje içerisinden 14 proje ödüle değer görüldü. Profesyonel ve öğrenci kategorilerinde toplam 74.500 TL’yi bulan para ödülü tören ile sahiplerini buldu. Öğrenci kategorisinde dereceye giren proje sahipleri ayrıca yurt dışında eğitim bursu almaya hak kazandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.