En İyi Wellness Oteli Ararken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

En İyi Wellness Oteli Ararken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Wellness son zamanların popüler olan bir uygulamadır.

İnternette son zamanlarda sıklıkla araştırılan şeyler arasında wellness nedir? ne işe yarar gibi sorular yer alır. Wellness Türkçede sağlık ve sıhhat anlamına gelmektedir. Wellness merkezleri müşterilerine kaliteli bir hizmet sunar. Gerçekleştirilen wellness uygulamaları ile insanların hem fiziksel hem de ruhsal hayatlarını kontrol altına alabilmeleri hedeflenmektedir. Türkiye’nin en iyi wellness merkezi de dahil olmak üzere pek çok wellness otelinde; terapiler, cilt bakımı, masaj çeşitleri, protein takviyeleri, egzersizler, psikolojik destek ve diyet gibi akla gelebilecek hemen her uygulama sunulmaktadır. Wellness merkezleri müşterinin kendini iyi, mutlu ve sağlıklı hissetmesi için bu uygulamaları işinde uzman kişilerle gerçekleştirir.

Konuklara bedenen, zihnen ve ruhen iyileşme ve gelişme imkânı sunan wellness merkezleri, kişinin ihtiyacı doğrultusunda tedavi ve terapi yöntemlerini tatil keyfi ile birleştirir. Huzurlu bir ortamda stresten uzak, tamamen kişinin ihtiyacına göre belirlenen uygulamalarla geçirilen bir süre kişinin her anlamda rahatlamasını sağlar.

Sizlerde yoğun hayat temposundan bir nebze olsun uzaklaşmak ve biraz kafa dinlemek istiyorsanız Türkiye’nin en iyi wellness oteli ya da en iyi wellness merkezini tercih edebilirsiniz.

104040550-635006507097930-1369816905484113061-n.jpg

Wellness Konseptli Bir Otel Tercih Ederken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Tatil insanların şehir kalabalığından, iş stresinden uzaklaşıp kafasını dinlemek için büyük bir fırsattır. Wellness uygulamalarının gerçekleştiği wellness merkezleri kişinin bütün fiziksel ve duygusal stresini üzerinden atıp yenilenmesini sağlar. Wellness oteli seçerken uygulama bu konuda deneyimli ekibe sahip ve wellness konseptini tam ve doğru şekilde uygulayabilen en iyi wellness oteli ya da Türkiye’nin en iyi wellness merkezi tarafından gerçekleştirilirse sonuç istenilen ve en iyi şekilde elde edilir.

Şehirden uzak, doğa ile iç içe olan bir wellness otelini tercih etmek gürültüden, kalabalıktan uzak, temiz bir ortam olacağı için uygulamanın daha verimli olmasını ve kazanılan pozitif enerjinin etkisinin uzun süre devam etmesini sağlar. Bu sayede wellness uygulaması yaptıran bir kişi her açıdan rahatlamış olur.

Wellness merkezleri seçilirken dikkat edilmesi gereken en önemli koşul uygulama yapılacak mekanın temizliğidir. Wellness merkezleri günde yüzlerce ziyaretçi ağırlar. Bu sebeple hasta biriyle aynı ortamda nefes almak bile hasta olunmasına sebep olabilir. Bu nedenle wellness oteli tercih edilmeden önce temizlik konusuna ne kadar önem verildiği ne sıklıkla temizlik yapıldığı öğrenilmeli hatta gerekirse wellness merkezleri ziyaret edilerek gerekli kontroller bizzat yapılmalıdır.

Wellness oteli tercih edilirken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise yangın ve sağlık sorunları gibi acil durumlarda müdahale edebilecek bir ekibin olup olmadığıdır. Wellness uygulaması esnasında ya da sonrasında yaşanabilecek sorunlara karşı bir sağlık ve müdahale ekibinin olmaması ufak sorunların daha da büyümesine sebep olabilir.

Wellness otelleri tercih edilirken müşterilerin en büyük beklentisi sağlıklı bir şekilde hem zihinsel hem fiziksel olarak rahatlama ve gelişmedir. En iyi wellness oteli bu hizmeti profesyonel bir ekiple uygular. Bu yüzden wellness oteline karar vermeden önce dikkat edilmesi diğer bir konu ise çalışanların bu konuda ne kadar profesyonel olduğudur. Wellness uygulaması işi tam olarak bilmeyen kişiler tarafından yapılırsa özellikle sağlık ile ilgili yapılacak uygulamalar geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına neden olabilir.

Welness konseptine sahip bir otel seçilirken dikkat edilmesi gerekenlerden belki de en önemlisi maddiyattır. Bir otel tercih edilmeden önce bütçenize uyup uymadığı, wellness fiyatları ne kadar olduğu öğrenilmelidir.

Welness’in Çeşitleri Nelerdir?

Wellness genel olarak farklı yöntemlerle hayatın daha anlamlı daha düzgün olmasını sağlamak ve kişinin içinde yatan cevheri dışa vurmasını sağlamaktır. Wellness sürekli olarak kişinin kendini geliştirmesini ve daha iyi olmasını hedefler. Bunun gerçekleşmesi için fiziksel, entelektüel, duygusal gibi birçok farklı çeşitte wellness yöntemi vardır.

Fiziksel Wellness

Wellness merkezlerinde uzman diyetisyenler ve fitness koçları tarafından verilen fiziksel wellness eğitimleri sağlıklı bir vücut için gerekli olan her şeyin yapılmasını sağlar. İyi beslenmek, düzenli egzersiz alışkanlığı kazanmak, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, ideal kiloyu korumak ya da ulaşmak, uyku düzeni kazanmak fiziksel wellness’ın en önemli faydaları arasında yer alır.

Entelektüel Wellness

Entelektüel wellness, etrafa karşı olan farkındalığın genişlemesini ve sürekli olarak bir şeyler öğrenme durumudur. Yeni bir spor hareketi öğrenmek, yeni bir bilgi etmek gibi yeni öğrenilen her şey kişinin entelektüel anlamda gelişmesini sağlar ve zihinsel olarak rahatlamayı sağlar. Wellness’ın bu aşamasında kişi öğrendiği şeyleri yapabileceğini, başarılı olabileceğini, kişisel olarak geliştiğini ve ne kadar öğrenirse o kadar gelişeceğinin farkına varır.

Duygusal Wellness

Bazı insanlar belli bir yaşa gelmiş olsalar bile duygularını dışa vuramayabilirler veya duygularını kontrol edemeyebilirler. Wellnes’ın bir başka çeşidi olan duygusal wellness, kişinin hislerini anlama yeteneğini, sınırlarını öğrenebilmeyi ve duygularla birlikte daha rahat hareket edebilir hale gelmesini sağlar. Kişisel davranışlardan sorumlu olan duygusal wellness, uygulama merkezlerinde ve otellerde uzman psikologlar tarafından gerçekleştirilir. Bu uygulama sonrasında kişi empati kurmayı, güven, dürüstlük ve saygı gibi çeşitli duyguları nasıl kullanabileceğini de öğrenir.

Sosyal Wellness

Sosyal welness adından da anlaşılacağı üzere kişinin sosyal çevresindeki kişilerle sağlıklı ve iyi ilişkiler kurmasını sağlayan bir wellness çeşididir. Başkalarına karşı sıcakkanlı, iyi huylu olmak gibi birçok durumu ele alır. Bu uygulama sayesinde sağlıklı bir çevre oluşumu desteklenir, kişinin başkalarıyla daha iyi ve düzgün şekilde iletişim kurması sağlanır, topluluklarda nasıl davranması gerektiği öğretilir.

Spiritüel Wellness

Hayat bir yandan bir anlama sahipken diğer yandan hiçbir anlamı olmayan garip bir duydur. Spiritüel wellness, insanın gerçek dünya ile iç dünyasında ihtiyaç duyduğu şeyleri dengelemek için çabalarken kendisi ve diğer insanlar ile bir uyum içerisinde yaşamak için çalışmasına öncülük eden ve insanın varoluş amacını ve anlamını aramasını sağlayan bir şeydir. Spiritüel wellness, dünyada var olan bir duygusal güç ile kişisel ilişkilerin yaşam boyunca gelişmesini sağlar. Bu aşamada iç huzuru bulmanın yanı sıra yaşamdaki değişimler, fırsatlar ve şu anın tadını çıkarmak oldukça önemlidir. Kısacası bu wellness çeşidi ile kişi kendi inanışlarını değerlendirir.

Çevresel Wellness

Wellness çeşitleri arasında sağlık için en önemlilerinden biri olan çevresel wellness kişinin sağlığına zarar vermeyecek temiz bir ortamda yaşamasıdır. Bu wellness çeşidi Temiz hava, temiz su, kaliteli yiyecek ve içecekler, kaliteli ev ortamları, iyi iş imkanları, kişisel ve çevresel güvenlik ve iyi ilişkiler gibi durumların gelişmesine ve oluşmasına imkan tanır.

Mesleki Wellness

Bu wellness çeşidi iş dünyasında iyi bir çalışma performansı, huzur, mutluluk ve başarıyı elde etmeyi amaçlar. Kişi bu durumları yalnızca kendisini düşündüğü için değil aynı zamanda yanında çalışan diğer insanları da düşünmesi gerektiği için yapmalıdır. İş ortamında diğer kişilerle birlikte çalışma ve daha iyi yerlere gelmeyi başarmaya odaklanır. Mesleki wellness iş hayatında gerekli durumların oluşmasını sağlamak için çeşitli etkinlikler ve projelerle gerçekleşir.

Siz de Türkiye’nin en iyi wellness merkezi ile hem bedenen hem de ruhen bir tazelenmek sürecine girebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.