En sık yapılan cilt bakım hataları

En sık yapılan cilt bakım hataları

FOREO, Türk kadınlarının yaptığı cilt bakım hatalarını masaya yatırarak çözüm yolunu gösteriyor. Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır! Bu sözün ne kadar doğru olduğunu bilmek için uzman olmak gerekmiyor.

Çünkü bakım gerçekten kadınların içindeki güzelliği ortaya çıkarıyor. Işıldayan, sağlıklı, canlı bir cilt güzelliğin ilk adımını oluşturuyor. Oysa Türk kadınlarının birçoğu cilt bakımına ya gereken önemi vermiyor ya da kaş yaparken göz çıkarıyor. İsveç menşeli güzellik teknolojisi markası FOREO Türk kadınlarının sıkça yaptığı cilt bakım hatalarını ve çözümlerini anlatıyor.

Makyajınızı temizlemeden uyumayın

Kadınların yaptığı en büyük hataların başında üşenip makyajını temizlemeden uyumak geliyor. Gözeneklerini tıkayan makyaj; cilt üzerinde yağ ve bakteri oluşumuna imkân tanıyarak sivilce, siyah nokta gibi sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor. Cilt nefes alamadığı için yenilenemiyor, kuruyor ve hâliyle matlaşarak yorgun görünüyor. Ayrıca bu durum kırışıklıklara, çizgilere ve sarkmalara da neden oluyor. Peki kadınlar neden makyajla uyuyor? Çünkü çoğu kadın makyaj temizleme seansını uzun ve yorucu bir süreç olarak görüyor. Oysa FOREO LUNA 2 ile cildi hızlı ve kolay bir şekilde derinlemesine temizlemek mümkün. Cilt temizleme rutinini sadece birkaç dakikaya indiren LUNA 2, T-Sonic™ titreşimleri sayesinde cildi makyaj kalıntılarından, kir ve yağdan yüzde 99,5 oranında arındırarak derinlemesine temizliyor.

El sabunuyla yüzünüzü yıkamayın

Çoğu kadın cildini temizlemek için özel bir ürün kullansa da yine de ellerini yıkadıktan sonra aynı sabunla yüzlerini de yıkamaktan geri durmuyorlar. Oysa el temizliği amacıyla üretilmiş bu sabunlar yüz için hazırlanmadığından cildi kurutarak yıpratıyor, aşırı derecede tahriş ediyor. Bununla beraber sadece cilt bakımı yapmak için üretilmiş sabunlar da pek çok. Farklı cilt tiplerine göre özel bu sabunlar arasından cildiniz için en uygun olanı seçerek kullanabilirsiniz.

Nemlendiriciyi ihmâl etmeyin

Cilt bakımında ihmal edilmemesi gereken unsurlardan biri de hiç şüphesiz nemlendirme… Oysa bilhassa yağlı/karma cilde sahip kadınların bir kısmı büyük bir yanlışa düşerek nemlendirici kullanmaya ihtiyaçları olmadığını düşünüyor. Sanılanın aksine cildin salgıladığı yağ, nemlendirme görevi üstlenmiyor. Hatta cildin ihtiyaç duyduğu nem karşılanmadığında daha fazla sebum salgılayan cilt daha yağlı görünüyor ve parlama yapıyor. Kuru ciltlerde ise yeterli nem sağlanmadığında cilt yıpranmaya açık bir hale geliyor ve daha çabuk kırışıp sarkıyor. Bu nedenle nemlendirici günlük cilt bakım rutinin olmazsa olmazı. Nemlendiricinizi kullanırken FOREO LUNA 2’nin masaj özelliğinden faydalanarak bir taşla iki kuş vurmak da pekala mümkün. LUNA 2 ile cildinize masaj yaparak nemlendiricinin daha etkili ve kolay bir şekilde emilmesini ve nüfuz etmesini sağlamanın yanında cildinizi sıkılaştırıp canlandırıyor.

Güneş koruyucu kremleri yanınızdan ayırmayın

Kış veya yaz fark etmiyor, güneş ışınları pek çok faydalarının yanında cildimize düzenli olarak zarar veriyor. Bu nedenle güneş koruyucusu kullanmayı da alışkanlık haline getirmek şart. Güneşe çıkmadan yarım saat önce sürülen güneş koruyucular adeta kalkan görevi görerek cildi güneşin zararlı etkilerinde ve leke oluşumlarından koruyor. Güneş koruyucu ürünlerde de tıpkı LUNA 2 ’nizi seçerken olduğu gibi mutlaka cilt tipine uygun olanı seçmek gerekli. Aksini yaparsanız cildinizi güneşten korurken sivilce, siyah nokta, tahriş gibi sorunlara davetiye çıkarıyor olabilirsiniz. Cilt bakımında doğru adımları atarak çok daha genç bir görünüm veren, canlı ve tazelenmiş bir cilde beklediğinizden daha kısa sürede kavuşmak mümkün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.