Ender Yorgancılar, 'Ankara’ya tatil için gitmiyoruz'

Ender Yorgancılar, 'Ankara’ya tatil için gitmiyoruz'

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar özellikle Ankara ile İzmir arasında uçuş sayısındaki yetersizliğin hala devam ettiğini belirtti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar,  “Ankara bizlerin tatil için gittiği bir şehir değildir. Yani keyfi ihtiyaçlarımız için değil, iş görüşmelerimiz, resmi temaslarımız için Ankara’ya gidiyoruz. Hal böyleyken herhangi bir toplantımız; örneğin 19.00’da bitiyorsa, İzmir’e dönemiyoruz. Bunu anlamak çok zor” diye konuştu.

Ankara’ya olan uçuş sayısındaki yetersizlik özellikle iş dünyasını zor durumda bırakıyor. İş görüşmeleri gereği Ankara ile sürekli irtibatta olan iş dünyası temsilcileri zamanla yarışılan bir ortamda İzmir Ankara arasında gidiş dönüş için en az 1 gün beklemek zorunda kalıyorlar. 

Ülkemizin gururu Türk Hava Yolları’nın İzmir-Ankara uçuşlarını yapması ile ilgili geçmişte girişimlerin olduğunu vurgulayan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Bu konuda bir sonuca ulaşamamıştık. Bugün geldiğimiz noktada; İzmir iş dünyası olarak, İzmir’den Ankara’ya uygun saatlerde uçamıyoruz. Uçtuğumuzda da geri dönemiyoruz” dedi.  

Uçuşlar giderek azaltılıyor

İzmir’den Ankara’ya sadece saatleri kısıtlı 2 havayolu şirketinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Yorgancılar “Bir süredir söz konusu kısıtlı saatlerde dahi azaltmaya gitmelerinin mağduriyetini yaşamaktayız. Belirlenen söz konusu saatler; en değerli kaynağımız olan zaman kaybına neden olurken, bir gün önce veya bir sonra otelde kalma ihtiyacı doğurduğundan gereksiz de bir maliyete de sebep olmaktadır” dedi. 

Konuyla ilgili örnek veren EBSO Başkanı Yorgancılar “Bir hava yolu şirketimizin herhangi bir günde 16.25’ten sonra uçuşu yokken, bir diğer şirketimizin aynı günde 18.00’den sonra uçuşu bulunmamaktadır” diye konuştu. 

Ankara’ya tatil için gitmiyoruz 

Ankara iş dünyasının tatil için gittiği bir şehir olmadığını vurgulayan Yorgancılar “Yani keyfi ihtiyaçlarımız için değil, iş görüşmelerimiz, resmi temaslarımız için Ankara’ya gidiyoruz. Hal böyleyken herhangi bir toplantımız örneğin 19.00’da bitiyorsa, İzmir’e dönemiyoruz. Bunu anlamak çok zor. Yetkililerden ricamız, bu uygulamanın yeniden değerlendirilmesi ve iş dünyasının karşı karşıya kaldığı mağduriyetin giderilmesidir” diye konuştu.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.