Ender Yorgancılar, “Bu destek bize güç ve moral verdi”

Ender Yorgancılar, “Bu destek bize güç ve moral verdi”

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından İzmir’e kazandırılacak okul müjdesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla düzenlenen İzmir İl ve İlçeleri Müşterek İstişare Toplantısı’nda alınan kararla İzmir’e 10 milyon lira değerinde bir okul kazandırılacağı müjdesini vermişti. Bu kararın son derece önemli olduğunu belirten Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Başta depremde yaşamını yitiren hemşehrilerime Allah’tan rahmet diliyorum. Ne yazık ki deprem acısı İzmirimizde de yaşandı. Şimdi yaraları sarma zamanı. Biz İzmir iş dünyası olarak taşın altına elimizi koyduk ve depremde ailesinin fertlerini kaybeden vatandaşlarımıza konut yapma kararı aldık. “Birlikten İzmir Doğar” kampanyamız; İzmirlilierin desteğiyle hızla büyüyor.  Önceki gün yaptığımız müşterek istişare toplantısında TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun okul müjdesi de bizleri memnun etti” dedi.

Kararın zarar gören okullar açısından da önemli olduğunu hatırlatan Yorgancılar “Bundan önce olduğu gibi, bu zor günümüzde de zaman kaybetmeden İzmir’e gelen ve konuları yerinde görerek çözüm üretmeye çalışan Başkanımız M. Rifat Hisarcklıoğlu’na bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Okul yaptırma kararı son derece acil ve anlamlı bir karar. Aslında genele bakıldığında evini kaybeden vatandaşlarımızın barınma problemi çözüldükten sonra çocuklarımızın eğitim konusu da aciliyet arz ediyor. Bazı okullarımız zarar gördü. Bu okulların onarımı sırasında derslik açığı ortaya çıkabilir. Bu anlamda da TOBB’un okul yaptırma kararı yeni okullar için bir ilk adım olabilir” dedi. 

Bu acıları bir daha yaşamak istemediklerini belirten Yorgancılar şöyle konuştu: “Deprem esnasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, kurtarma ekiplerimiz ve özellikle İzmir halkına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir dayanışma içinde böylesi bir depremi olabilecek en az hasarla atlattığımızı söylemek istiyorum. Ancak 4,5 milyon gibi yoğun bir nüfusun yaşadığı bir şehirde bu ölçüdeki bir depremi bu kadar az hasarla atlatmayı da bir şans olarak değerlendiriyorum. Allah buna benzer acı olayları bir daha yaşatmasın”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.