Ender Yorgancılar, faiz kararını değerlendirdi!

Ender Yorgancılar, faiz kararını değerlendirdi!

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Merkez Bankası'nın faiz indirme kararı ile ilgili açıklama yaptı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları belirtti;

"Küresel ticarette yaşanan daralma ve belirsizlikler dünya genelinde merkez bankalarını genişlemeci para politikasına yönlendirmiş, faiz indirimleri için uygun bir ortam oluşmuş, gelişmekte olan ekonomilerin nefes almalarına imkan tanımıştır. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin son açıklamasındaki “İmalat sanayi kötüleşiyor vurgusu” da ayrıca dikkatle değerlendirilmelidir. 

İşte böyle bir süreçte; Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun 425 baz puanındaki indirimini oldukça önemsiyoruz. Çünkü, sanayiciler olarak özellikle son 1,5 yıldır kurdan dolayı yüksek hammadde fiyatlarına, %108 oranında artan elektrik fiyatlarına, %92 oranında artan doğalgaz fiyatlarına maruz kalmışken, finansal temininde sorun yaşarken, yüksek faiz oranları bizim elimizi kolumuzu bağlamıştır. 

Elbette ki, tek çözümün bu olmadığını biliyoruz. Ama çözüm için doğru bir başlangıç yapılmıştır. Bundan sonraki süreçte, bankalarımızdan da bu çözüme katkı koymalarını bekliyoruz. 

Benzer şekilde, Hükümetimizden de küresel piyasalarda oluşan bu sürecin çok iyi değerlendirilerek, kapanan cari açığımızı avantaja çevirecek, katma değerli üretim ve ihracat odaklı, yatırım iştahını artıracak yeni bir büyüme modelini hızla hayata geçirmesini bekliyoruz.  Türkiye’nin sürdürülebilir geleceği kurulacak bu modelde, yaratılacak yeni bir heyecandadır. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.