Ender Yorgancılar: Rehberimiz; 19 Mayıs 1919 Ruhu

Ender Yorgancılar: Rehberimiz; 19 Mayıs 1919 Ruhu

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Hangi güçlükler altında olunursa olunsun; umutlu, mücadeleci ve azimli olunması gerektiğini gösteren bu manevi miras, içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde de adeta rehber niteliğinde bir misyona sahip” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Hem dünyada hem de ülkemizde politik ve ekonomik açıdan son derece belirsizliklerle dolu günlerden geçiyoruz. Etkilerini hala hissettiğimiz pandemi, tüm dünyayı etkisi altına alan Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı tehditler, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin tümünü etkileyen enflasyonist baskı, enerji ve gıdada giderek artan darboğaz ve kıtlık senaryoları, gibi olumsuz gelişmeler, tıpkı 1900’lü yılların başındaki dünyanın karmaşasını anımsatıyor” diye konuştu.

ender-yorgancilar.jpg

Bu dönemde en büyük belirsizliği gençlerin yaşadığını vurgulayan Başkan Yorgancılar şunları söyledi: “Geleceğe umutla bakmayı zorlaştıran bu karmaşada şüphesiz ki; en büyük belirsizliği gençlerimiz yaşıyor. Genç nüfusta yüzde 20’yi aşan işsizlik oranı, ne yazık ki giderek artan düzeyde beyin göçünü beraberinde getiriyor. Gençlerimizin ülkemizden gitmesi, geleceğimizin de elimizden kayıp gitmesi demektir. Bu yüzden, en önemli beşeri kaynağımız olan gençlerimize sahip çıkmamız, gençlerimizin de 19 Mayıs 1919 ruhuyla umutlu olmaktan vazgeçmemesi ve Atatürk’ün gençliğe hitabesini özümsemesi gerekiyor. Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı, 103. yılında bir kez daha gururla kutluyor, bize bu bağımsızlık ve mücadele ruhunu armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ile tüm gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyorum”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.