Ender Yorgancılar'dan 29 Ekim mesajı!

Ender Yorgancılar'dan 29 Ekim mesajı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ender Yorgancılar “Düşünün ki; nerdeyse yarım asır boyunca birbiri ardına büyük savaşlarla ve isyanlarla uğraşmış, dış güçlerin sömürülerine maruz kalmış, siyasi ve ekonomik olarak köşeye sıkıştırılmış, en nihayetinde de işgal edilerek parçalanmış bir imparatorluktan, sadece 4 yıl gibi bir sürede modern ve laik bir hukuk devletine haiz bir Cumhuriyet yaratıyorsunuz… Bu Cumhuriyeti de, o zamanın dünyasında lider sayılan ülkelerde bile göremiyorsunuz. Cumhuriyeti, modernleşme devrimleri ve ekonomik-sosyal kalkınma ile taçlandırıyorsunuz. Ve hasta adam denilirken, artık bulunduğu coğrafyaya rol model olan bir ülke yaratıyorsunuz. İşte bugün, 98. yılına erişmenin haklı gururunu yaşadığımız Cumhuriyetimizi, dünya tarihinin eşsiz zaferlerinden biri olarak görmemiz tam olarak da bu destansı kazanımları sayesindedir” dedi.
ender-yorgancilar.jpg
Atalarımızın büyük bedeller ödeyerek elde ettiği bu zaferin, biz torunları için büyük bir şans olmasının yanı sıra, bu zaferi gelecek kuşaklara taşımak gibi çok ciddi bir tarihi sorumlukta yüklediğinin altını çizen Başkan Yorgancılar “Zira, günümüzde tıpkı 1900’lerin başında olduğu gibi ciddi bir küresel değişime tanıklık ediyor ve bu değişimin hem siyasi hem de ekonomik sancılarını derinden hissediyoruz. Bu zorlu günlerden geleceğe emin adımlarla yürümeyi başaranlar ise barışa, eğitime, adalete, insana, kısacası akıl ve bilim ışığında modernliğe sahip çıkanlar oluyor. Bu değerlere sahip çıkamayanlar ise hemen komşu coğrafyamızda örneklerinin bolca olduğu üzere, orta çağı aratmayan, kadının adının olmadığı vahşi bir düzene sahne oluyor” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğimizi korumanın olmazsa olmazımız olduğunu vurgulayan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar şunları söyledi: “Sözün özü; ülkemiz içinden geçtiği zorlu dönemdeki reçetesini yine kendi özünde, kurtuluş ve kuruluş ruhunda taşıyor. Yeter ki; birlik ve beraberlik içinde bu ruha ebediyen sahip çıkabilelim.

Bu vesileyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, var oluşumuzu borçlu olduğumuz bu zaferin mimarı ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve tüm atalarımızı minnetle ve saygıyla anıyorum”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.