Ender Yorgancılar'dan Kadınlar Günü mesajı

Ender Yorgancılar'dan Kadınlar Günü mesajı

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Kadının aklı, vicdanı ve cesareti ile kalkınmak çok daha hızlı ve mümkün iken, aksi durumda başarmamız hayaldir” diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Yıl olmuş 2022 ve kadınlarımız %49,9 ile toplumun yarısını oluşturmakta iken biz hala kadın haklarını konuşuyoruz. Oysa ki, Orta Asya’da da, kurtuluş savaşımızda da; cephede erkekle omuz omuza vatan savunmasında bulunan, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında hak ettiği değeri görerek çok büyük başarılara imza atan Türk kadını, bugün modern hayatın içinde adeta yaşam mücadelesi vermektedir” dedi.

Bir yanda cam tavan sendromu, diğer yanda psikolojik ve fiziksel şiddet ile toplumun yarısını ötekileştirmenin, kalkınmayı da elinin tersiyle itmek anlamına geldiğini vurgulayan Başkan Yorgancılar “Dünyanın her alanda yeniden yapılandığı, teknolojik gelişmelerle birlikte dönüşümün yaşandığı bir çağda; kadının aklı, vicdanı ve cesareti ile kalkınmak çok daha hızlı mümkün iken, aksi durumda başarmamız hayaldir. “Güçlü Türkiye” kadını ve erkeği ile birlikte güçlüdür. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, ortak akılla ve elbirliği ile yeni dünya düzeninde var olabilmeliyiz” diye konuştu.

dsc-1245.jpg

Bugün kadının toplumsal hayat içerisindeki yerinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirdiklerinin ve gerçekleştirmek istediklerinin çok gerisinde olduğunu hatırlatan Yorgancılar şunları söyledi: “O anlamda, kabul etmek gerekir ki, sadece iş hayatında değil toplumun her noktasında kadınlarımız hak etmedikleri yerdeler. Dünya genelinde ise yükselen bir trend ile kadın liderler öne çıkmakta ve hakim oldukları görevlerinde üstün bir başarıya imza atmaktadır. Başta, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden imzalanarak esaslarını eksiksiz uygulamak olmak üzere, kadına şiddetin son bulması, kız çocuklarımızın temel eğitimi mutlaka alması en öncelikli hedeflerimiz olmalıdır.

Kendilerini güvende hisseden, üreten, yaptıkları girişimleri desteklenen, siyasette, yönetim kadrolarında yer bulan kadınlarımızla daha barışçıl ve refah seviyesi daha yüksek bir toplum yaratabiliriz. İşte o gün, Atamızın ruhunun da huzur bulacağına inanıyorum. Kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermenin ortak sorumluluğuyla, dünyamızı güzelleştiren, iyileştiren her bir kadınımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.