Endoskopik Kulak Cerrahisi ile tedavi mümkün!

Endoskopik Kulak Cerrahisi ile tedavi mümkün!

Özel Egepol Hastanesi KBB, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Han Ülkü, Endoskopik Kulak Cerrahisi hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Çağatay Han Ülkü, Endoskopik Kulak Cerrahisi'nin Otoskleroz (kulak kireçlenmesi) dahil birçok kulak hastalığının tedavisinde başarılı ile uygulandığını belirtti. İlk kez 1987 yılında kullanılan bu tekniğin son 20 yılda giderek artan bir popülariteye sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Çağatay Han Ülkü şu bilgileri verdi; “ Mikroskobun sağladığı sınırlı ve düz görüş açısına karşılık, 0 derece endoskop ile dahi orta kulağa geniş açı ile hakimiyet mümkün olur.

prof-dr-cagatay-han-ulku.jpeg

Farklı açılı endoskopların kullanımı ile ise orta kulağın panoramik görüntüsü elde edilebilir. Bu şekilde, gizli noktalardan patolojik dokuların eradikasyonu, anatomik bütünlük ve fonksiyonel kazanç hedeflerine erişim gerçekleşir. Konvansiyonel mikroskobik tekniklerde görüş açısını artırmak için gerekli olan kemik çalışmaları, endoskopik yaklaşımda minimal düzeydedir. Dışarıdan bir kesi yapılmaz, cerrahi transkanal yaklaşımla tamamlanır ve pansuman gerektirmez” diye konuştu.

Bu minimal invaziv cerrahi tekniğin düşük morbidite ve yüksek başarı oranı sağladığını kaydeden Prof. Dr. Çağatay Han Ülkü, hastaların aynı gün taburcu olabileceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.