ENGELCİ KARABAĞLAR BELEDİYESİ!

ENGELCİ KARABAĞLAR BELEDİYESİ!

Ali Eyce yazdı...

Karabağlar Belediyesi’nin çalışmasıyla ilgili olarak, daha doğrusu çalışmamasıyla ilgili olarak Karabağlar ‘da yaşayan vatandaşlardan çok şikayetler duyduk, yazdık ama ilk defa
Karabağlar’da yaşayan iş insanlarının isyanlarına tercüman olmaya çalışacağız onu da itiraf edeyim.

Karabağlar ‘da yaşayan, Karabağlar ekonomisine, gelişimine katkı koymaya çalışan, Karabağlar gençlerin ve Karabağlar’ın geleceğini imar eden müteahhitler, Karabağlar Belediyesi’nden şikâyetçi.

Şikayet konusu ise, işlerini yapmamaları için belediyenin bürokratlarının ellerinden gelen tüm engelleri çıkarmaları, tüm zamanlamaları kullanıyorlar.

İş insanı müteahhitler doğal olarak Karabağlar ‘da iş yapmak, yatırım yapmak, Karabağlar’ın geleceğine el atmaktan birkaç aydır el çekmiş vaziyetteler.

Kendince elindeki kanunları kullanmaktan keyif alan bürokratlar, iş insanlarının işlerini kolaylaştırmak yana tavır almadığı sürece iş insanı, iş yapmayı bırakın, işini bile bırakır o ilçede.

Karabağlar’da iş insanları iş bırakmış durumdalar.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun eminim kulağını gitmiştir, eminim gözleri de görüyordur. Mesela, belediyenin tapu ve ruhsat işlerinin yıllık, aylık bilançolarına baksa, ilçesine yatırım yapılmadığını rakamlarla net şekilde görecektir.

İşte o rakamların neden olmadığını gördüğünde irdelediğinde ise eminim, ilçesinden kaçan iş insanlarının varlığını da görecektir.

Karabağlar halkı, her şeyi devletten, her şeyi belediyeden beklememeli diyen zihniyet, o zaman Karabağlar halkı için mücadele eden, yatırım yapan, iş yapan insanların da kanunlara uyarak, zorluklar ve zamanlama savurganlığı yapmadan onların önünü açmak zorunda.

Yerel yönetimlerin birinci görevi, ilçesinin gelişimini sağlamaktır. Gelişmekte sadece önce ekonomiyle başlar. Ekonomisi güçlü olan ilçede, kültür de olur, eğitimde olur, sağlıkta olur, spor da olur vs.

Karabağlar Belediyesi engelci belediye olduğu sürece Karabağlar ’da ise bunların hepsi ‘Adımız Hıdır, elimizden gelen budur’ mantığıyla açıklanacak şekilde yetersiz olur.

Karabağlar halkı gelişmeyi engelleyenleri asla unutmaz!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.