Engelimi değil, YETENEĞİMİ GÖR!

Engelimi değil, YETENEĞİMİ GÖR!

Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri Buca’da coşkuyla başladı

Buca Belediyesi ve Buca Engelliler Derneği organizasyonuyla engelli yaşama dikkat çekip, farkındalık yaratmak amacıyla önce Şirinyer Meydanı’ndan Buca Belediyesi Engelliler Merkezi’ne uzanan Farkındalık Yürüyüşü yapan engelliler, el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı el sanatları sergilerini de gururla açtı. Sergi açılışını yapan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, engelli ritim grubunun dans gösterisine eşlik etti.     

Tüm dünyada 10-16 Mayıs arasında kutlanan, toplumda farkındalık yaratmayı ve engelli bireylerin topluma adapte olmasını amaçlayan Dünya Engelliler Haftası, Buca’da ‘Farkındalık Yürüyüşü’ ile başladı. Şirinyer Parkı’nda biraraya gelen engelliler talep ve sorunlarını içeren dövizler taşıyıp sloganlar eşliğinde Buca Belediyesi Şirinyer Engelliler Merkezi’ne yürüdü. Buca Belediyesi ile Buca Engelliler Derneği işbirliğiyle düzenlenen yürüyüşe bedensel ve zihinsel engellilerin yanı sıra duyarlı yüzlerce Bucalı katıldı. 
gi0a3649-ok.jpg

Muhteşem el sanatları
 

Coşkulu ve anlamlı yürüyüşün ardından Buca Belediyesi Şirinyer Engelliler Merkezi’nde düzenlenen hobi ve sanat kurslarında eğitim alarak el emeği göz nuru muhteşem eserler yaratan engelli vatandaşların el sanatları sergisinin açılışı yapıldı. Engelliler Haftası süresince Şirinyer Engelliler Merkezi’nde ziyaret edip alışveriş yapılabilecek olan serginin açılışını Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Buca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Dere ve Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara engelli vatandaşlarla birlikte yaptı. Bucalı engelli vatandaşların ahşap boyamadan yağlı boya resimlere, el işlerinden ev eşyalarına kadar uzanan yüzlerce çeşit üründen oluşan gösterişli sergisini gezen Başkan Piriştina, bol bol alışveriş yaptı.
 

Başkan engellilerle dans etti
 

Engelliler Haftası kutlamaları Şirinyer Engelliler Merkezi bahçesinde düzenlenen eğlence programıyla devam etti. Buca Belediyesi Pop Orkestrasının çaldığı birbirinden hareketli şarkılarla coşan engelli vatandaşlar yerlerinde duramadı. Buca Engelliler Derneği ritim dans grubunun gösterisi sırasında coşku tavan yaptı. CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina engelli dansçıların keyifli dansına ve coşkusuna kayıtsız kalamayıp dans etti.     

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.