ENGELLERİ AŞMAK İÇİN GÖLPARK MENEMEN’DE BULUŞTULAR

ENGELLERİ AŞMAK İÇİN GÖLPARK MENEMEN’DE BULUŞTULAR

Menemen Belediyesi ve Haber Hürriyeti Gazetesi, Menemenliler ile sanatın farklı dallarında başarılı olmuş İzmirli sanatçıları, örnek bir sosyal sorumluluk projesi olan 1. Müzik, Edebiyat, Sanat Şenliği’nde buluşturdu.

Menemenlilere unutulmaz bir hafta sonu yaşama fırsatı sunan etkinliğe destek veren ressamların eserleri ve yazarların imzaladığı kitaplardan elde edilen gelirlerle, Menemendeki engelli vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları akülü sandalyeler satın alınacak.Menemen Belediyesi ve Haber Hürriyeti Gazetesi el ele örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Gölpark Menemen’deki amfi tiyatroda gerçekleştirilen 1. Müzik, Edebiyat ve Sanat Şenliği’nin sunuculuğunu İzmirli sanatçı Hikmet Durmuş ile spiker İlkay Kıyak yaptı. Pop Müzik Sanatçısı Çilem Duman’ın ardından, 'Mikrop Hikmet' lakabıyla tanınan İzmirli sanatçı Hikmet Durmuş'un  sahne performansıyla eğlencenin doruğuna varan katılımcılar, Özgün Müzik Sanatçısı Murat Yuvanç ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Deniz Polat’ı izleme fırsatı da buldu.

Menemen Testisi “Baş Tacı” oldu

EGETEKO'nun hazırladığı geri dönüşüm malzemelerinden oluşan kıyafetlerin engelliler tarafından tanıtıldığı defilede, MS hastası Şebnem Oktay’ın 20 yıldır kullandığı ilaç draje kaplarını değerlendirerek yaptığı elbise büyük ilgi gördü. Dünyaca ünlü saç tasarım uzmanı Harun Cici ise Menemen’in sembolü toprak testiyi Saç Tasarım Show’unda kullanarak katılımcılardan büyük alkış topladı. Harun Cici seyircilerle şovuna devam ederken, cilt ve güzellik uzmanı Artemis Sarıhan ekibiyle birlikte Makyaj Show ile kendisine eşlik etti. Mikrop Hikmet’in şarkıları eşliğinde seyircilerle gerçekleştirilen şovlar büyük beğeni topladı.

Hepsi birer engelli dostu..!

Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin karma zeybek ekibi gösterileri, genç kemancı Damla Turan’ın müzik dinletisi ve Tekerlekli Sandalye Dans Show ile renklenen etkinliğe; İzmirli şairler Ahmet Dinç, Erkan Demir, Emine Cin, Tahir Eker, Erdal Demir, Nazif Çavdar şiirlerini seslendirerek, İzmirli yazarlar Mesut Tim, Metin Aydınoğlu, Yüksel Kurtul, Huriye Saraç, Şakir Kadan ve Aydemir Çimen ise kitaplarını okurları için imzalayarak destek verdi. Ressam Nimet Topkaç, Hamidiye Türkan Kurt, Hülya Tartar, İlknur Bakış ve Hasan Gürsoy ise canlı performans sergileyerek etkinliğe katkıda bulundu. Ressamların eserleri ve yazarların imzaladığı kitaplar, Menemendeki engelli vatandaşları ihtiyaç duydukları akülü tekerlekli sandalyelere kavuşturmak için şenlik alanında satışa sunuldu.

Başkan ŞAHİN; “Sanatseverlerimiz olduğu sürece, ülkemin dağlarında çiçekler açacak!”

İzmir Marşı’nın büyük bir coşkuyla söylendiği etkinliğe ev sahipliği yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, bilinçli bir toplum yaratabilmemiz için sanata ve edebiyata önem verilmesi gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi; “Bilinçli insanlar olduğu sürece, sanatsever insanlarımız olduğu sürece vatanımıza daha çok sahip çıkacağız demektir. Milletimize daha çok sahip çıkacağız demektir. Gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımıza daha çok sahip çıkacağız demektir. Atatürk’ün kurmuş olduğu laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Dost düşman bunu böyle bilsin. Sanatsever, edebiyat sever, bilinçli insanlarımız olduğu sürece İzmir’in dağlarında çiçekler açmaya devam edecektir. Bu ülke sathına yayılacak demektir. Ülkemin dağlarında çiçekler açmaya devam edecektir.”

 Aydınlanma Projesi

Etkinliğin bir diğer ev sahibi Haber Hürriyeti Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Irmak ise törende yaptığı konuşmada;"Menemen Belediyesi ile birlikte 3 adet Atatürk Çocukları  Kütüphanesi kurduk. Şimdi de Müzik, Edebiyat ve Sanat Şenliği düzenledik. İnsanlık için sözü, memleket için projesi olanlarla el ele yürüyoruz. Aydınlanma yolunda okuyucularımızla mum yakmaya devam ediyoruz. Bizim her zaman yanımızda olan, projelerimizi destekleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e ve kültür sanat adamlarına teşekkür ediyorum" dedi.

18557167_10155181870538449_6859250809743380972_n.jpg

unnamed-(1)-187.jpgunnamed-(2)-181.jpgunnamed-(3)-128.jpgunnamed-(4)-091.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.