Engelleri sevgiyle aşan öğrencilerden örnek davranış

Engelleri sevgiyle aşan öğrencilerden örnek davranış

Antalya’nın ses getiren Nalan Yavuz öğretmenin projeleri son hızıyla birbirinin ardından devam ediyor. Şimdi de tüm insanlığa örnek olacak, engelleri aşacak takdire şayan ve gönülden destekleriyle son projeyi sizlerle paylaşmaktan kıvanç duyuyoruz.

 Antalya İli Kepez İlçesi Mehmet Kemal Dedeman İlkokulu 4/C sınıfı olarak okul müdürümüz Feyzullah Arslan'ın destekleriyle ve öğretmenimiz Nalan Yavuz öncülüğünde birçok projeyi hayata geçirdik ve hayata geçirmeye devam ediyoruz.

En büyük engel sevgisizliktir diyerek “Sevgi Tüm Engelleri Aşar” dedik. Hayatı paylaşmak ve engelleri kaldırmak adına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 4/C sınıfı öğrencileri harçlıklarını biriktirerek geçen yıl başlattıkları ve bu yıl ikinci kez yaptıkları proje kapsamında 4 adet tekerlekli sandalye daha bağışladılar. Ayrıca projemize destek veren okulumuz 4/İ sınıfı öğrencileri ve öğretmeni Mehmet Koç adına da 1 adet tekerlekli sandalye bağışlanmıştır. Alınan 5 adet tekerlekli sandalye Kepez Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü'ne ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere teslim edilmiştir.

img-20181211-wa0050.jpg

Geçen yıl da 5 tane tekerlekli sandalye bağışlayan 4/C sınıfı öğrencileri aynı projeyi  devam ettirerek amaçlarının  engelleri kaldırmak ve duyarlılık göstererek farkındalık yaratmak olduğunu vurguladılar. Öğretmenimiz Nalan Yavuz' un geçen yıl öğretmenler gününde “hediye istemiyorum onun yerine yaklaşan engelliler günü dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye alalım, bu beni daha çok mutlu eder” demesi üzerine başlatılan ve farkındalık yaratmak adına yapılan bir projeydi. Projemizde engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek isteyen öğretmenimiz Nalan Yavuz çocuklarımıza bu duyarlılığı aşılayarak ve engeller yalnız değil, hep birlikte aşılırsa daha yaşanılası bir dünya olacağının sinyallerini vermiştir.

img-20181211-wa0047.jpg

Kendileri küçük ama adımları büyüktü 4/C meleklerinin. Çünkü onlara duyarlı olmayı, sevgiyi, saygıyı, empati kurmayı, birlik olmayı, sevgi ile tüm engellerin aşılacağını öğreten ve bunu yaptığı projelerle destekleyen; sevgi dolu kocaman bir yüreğe sahip öğretmenleri vardı.  Farkları yaşanan zorluklara kayıtsız kalmamak için farkındalık yaratmaktı.

img-20181211-wa0049.jpg

Esas engel insanın kalbindedir. Engellilerin yaşadıkları zorlukları göremeyen, onları yok sayan, hayatlarına hep bir engel koyan bizleriz. İşte bu engelleri kaldırmak için özellikle de insanın kalbinin engellerini yok etmek için çocuklarımızı duyarlı olmaya, farkındalık yaratmaya yönlendiren, çocuklarımıza güzel duygular kazandıran  öğretmenimize minnet ve teşekkür borçluyuz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.