Engelli çocukların aileleri bir araya geldi!

Engelli çocukların aileleri bir araya geldi!

Aziz Vukolos’ta Türk müziği gecesi 

Engelli çocukları olan ailelerin uluslararası boyutta bir araya gelerek paylaşımda bulunmaları ve sanat ile çocukların terapisine yönelik hazırlanan “Child Disability Parent Education ”Erasmus KA204 Yetişkin Eğitimi Projesi kapsamında Aziz Vukolos Kilisesi’nde bir konser verildi. 

Engelli çocukların ailelerine yönelik hazırlanan bu yetişkin eğitimi projesi,  İngiltere‘den Hanta Associates koordinatörlüğünde, İspanya, İtalya, Romanya, Rusya ve Türkiye ortaklığında yürütülürken, projenin ilk buluşması ise İzmir’de yapıldı. Müziğin çeşitli rahatsızlıklar üzerinde etkisinin ilk doğuş  yeri olan Bergama olmasından hareketle ilk buluşma noktası olarak İzmir seçilirken, etkinliklere beş farklı ülkeden aileler, psikologlar, eğitimciler katıldı. 

6-065.jpg

İlk buluşma İzmir’de

İzmir buluşmasında katılımcılar eğitimciler ile biraraya gelerek müzik terapisi teknikleri üzerine etkinler yaparken, beş gün boyunca yapılan çalışmaların sonucu olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Vukolos Kilisesi Kültür Merkezi’nde yapılan bu uluslararası konserin temeli atıldı.  

Proje Koordinatörü Lanre Ayoola son iki yıldır başka projeler  için sık sık Türkiye’ye geldiğini ve her seferinde bu ülkeye ve insanlarına olan hayranlığının arttığını belirterek “İncirliova Gençlik Kültür, Sanat ve Gelişim Derneği Başkanı Nilüfer Dalkıran ile birçok proje yürütmekteyiz.Ama bu proje bizim için biraz daha farklı, engelli çocuğu olan aileleri biraraya  getirerek paylaşımlarda bulunmaları kendilerini biraz olsa rahatlatıyor. Türkiye’de bulunduğumuz sürece,Aşk-ı Neva Türk Müziği Topluluğu önderliğinde gerçekleştirilen terapi niteliğindeki  eğitimler katılımcılarımızı çok olumlu etkiledi” dedi. 

Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğretim elemanlarından oluşan Aşk-ı Neva Türk Müziği Topluluğu’nun şefi Dr. Öğretim Üyesi Özgen Küçükgökçe, bu projeye katıldıkları için mutluluk duyduklarını, bu proje ile müziğin evrensel ve insan üzerindeki iyileştirici gücünün bir kez daha kanıtlandığını vurguladı. Projenin aynı zamanda Türk Müziğimizin dünyaya tanıtımında önemli bir katkı sağladığını da belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.