Engelli derneklerinden siyasilere çağrı

Engelli derneklerinden siyasilere çağrı

Buca Engelliler Derneği ev sahipliğinde toplanan dernek temsilcileri, siyasi partilere yaptıkları çağrıda, yerel yönetimlerin karar mekanizmalarında yer almak istediklerini vurguladı.

İzmir’in etkin sivil toplum örgütleri arasında yer alan engelli dernekleri ve dezavantajlı grupların temsilcileri, siyasi partilerin dolgu malzemesi olmak istemediklerini, yerel yönetimlerin karar mekanizmalarında etkin rol almak için ortak stratejik kararlar alacaklarını açıkladılar.

20231127-152031.jpg

Buca Engelliler Derneği ev sahipliğinde bir araya gelen İzmir merkezli Engelli Dernekleri ile dezavantajlı grupların temsilcileri, düzenledikleri toplantıya, İlçedeki siyasi partilerin temsilcileri de davet edildi. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Deva partisi, Demokrat Parti, Buca ilçe başkanlığı yöneticileri hazır bulundu.

2024 yerel seçimleri için yeni bir sayfa açmak istediklerini, geçmişte engellilerin siyasette sadece dolgu malzemesi olarak kullanıldığını, belirten STK temsilcileri tarafından yapılan ortak açıklamada şöyle denildi: “Yerel yönetimlerin karar alma mercilerinde engellilikle ilgili sorunların gerçek hak sahipleri tarafından dile getirilmesini ve çözüme ulaştırılmasını talep ediyoruz. Bu haklı taleplerimizi görmezden gelen siyasi partilere kesinlikle kırmızı kart göstereceğiz.

Bizler, sokakta, okulda, hastanelerde, kamu kurumlarında, ticaret merkezlerinde, toplu taşıma araçlarında, yaşamın her alanında zorluk ve engellerle her gün boğuşuyoruz. Yerel yönetimlerce yapılması gereken uygulamalar ile alınması gereken kararların hiçbirinde yer alamıyoruz. Seçimden seçime siyasi partilerce formaliteden dolgu malzemesi olarak kullanılıyoruz. Seçilebilir noktalarda gösterilmiyoruz. Bizimle ilgili bütün kararı bizim önceliklerimizi bilmeyenler veriyor ya da sorunlarımız sürekli öteleniyor. Seçimlerde sadece siyaset malzemesi, propaganda aracı olarak lütfen bizi kullanmasınlar. Çok donanımlı, deneyimli, alanında eğitimli üyelerimiz var. Siyasi partiler bunları aday göstersinler istiyoruz” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.