Engelli Meclisi yürütme kurulu belirlendi

Engelli Meclisi yürütme kurulu belirlendi

Eski Tamirhane Binasında yapılan toplantıyı Divan Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, Divan Başkan Yardımcısı Rıfkiye Üstün, yazman Arçağ Peştanlı yürüttü.

Urla Kent Konseyi Engelli Meclisi seçimli yürütme kurulu toplantısı gerçekleşti. Eski Tamirhane Binasında yapılan toplantıyı Divan Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır,  Divan Başkan Yardımcısı Rıfkiye Üstün, yazman Arçağ Peştanlı yürüttü.

Toplantıya Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, Belediye Meclis Üyesi Muammer Gaşgil, engelli vatandaşlar, engelli yakınları, gönüllüler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Engelli Meclisi Başkanı Göksel Kayseri’nin konuşması yer aldı. Engelli yakını olan Kayseri konuşmasında engelli kelimesi yerine daha pozitif, daha yaşama bağlı bir kelime kullanılması taraftarı olduğunu belirterek, “kardeşime engelli raporu almak için hastaneye başvurduk. Doktora raporda belirttiğiniz engellilik derecelerini neye göre veriyorsunuz diye sorduğumda bana, ben çok sağlıklı bir insana bile yüzde yüz sağlam raporu veremem. Her insanın yüzde 20 – 25 arası bir engeli vardır yanıtını aldım. Yani bu durumda hepimiz birer engelliyiz. Neyin kavgasını yapıyoruz?” sözlerine yer verdi. 

GELECEĞİN URLA’SINI HEP BİRLİKTE DÜŞLEYELİM

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır ise yaptığı konuşmada “Engelli Meclisi olarak Urla’da yaşayan 480 engelli vatandaşın envanterine ulaştık. Urla Belediyemizin destekleriyle Demokrasi parkında bir engelli meclisi binamız oldu. Yarımadada Engelli Meclisleri Birliği Platformu kurulması için ilk adımları attık. 2 yıldır engelli arkadaşlarımız için seramik kursu düzenliyoruz ve engeli olmayan arkadaşlarımızda bizlerle birlikte kurslara katılıyoruz. Urla Belediyesine engelli masası kurulması için öneride bulunduk ve kuruldu. Engelli Meclisimiz bizim için çok önemli. Geleceğin Urla’sını hep birlikte düşlerken kimseyi dışlamadan düşleyelim. “ sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından 2014-2016 yılları arasında Engelli Meclisi Faaliyet Raporu sunularak oy birliği ile kabul edildi. Yürütme kurulu adayları belirlenerek aday tanıtımlarının yapılmasının ardından yürütme kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Seçim sonuçlarına göre Göksel Kayseri, Halide Kaşdemir, Kartal Emekçioğlu, Nevin Özmen Ertaşoğlu, Özcan Benice, Şenay Duman, Yasemin Girgin yeni dönem engelli meclisi yürütme kurulu üyeleri olarak belirlendi.

Yürütme asil üyelerinin ilk toplantılarında belirlediği üç aday arasından 2016-2019 yılı Engelli Meclisi Başkanı belirlenmiş olacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.