Engelli vatandaş İZBAN'da mahsur kaldı!

Engelli vatandaş İZBAN'da mahsur kaldı!

Karşıyaka Metro İstasyonunda elektrikli ve tekerlekli aracının aküsü biten ve mahsur kalan engelli Rıza Şimşek, istasyonda yaşadığı mağduriyeti anlattı.

MEDYA EGE- Karşıyaka İZBAN istasyonunda akülü engelli sandalyesinin aküsü biten Rıza Şimşek, hareket edebilmek için uzun süre arayışlar içinde oldu.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİ

Asansör arızasından dolayı üst kata çıkıp şarj cihazında aküyü şarj edemeyen Şimşek, engelli olarak istasyonda elektrikli aracıyla nasıl mağdur kaldığını video çekip, paylaşarak yetkililerden ve ilgililerden yardım istedi.
‘Engelleri aşıyoruz, ‘Engelsiz Yaşam’ sözleriyle hayatın engelliler için kolaylaşmadığına dikkat çeken videosundan engelli olarak seslenen Rıza Şimşek, “İstasyonda mağdur kaldım. Engelli aracımın aküsü bittiği için ne gideceğim yere gidebildim, ne de geri dönebildim. Asansör çalışsaydı yukarı çıkıp akümü şarj edecektim. Hayatımızı, yaşamımızı kolaylaştırmak beklediğimiz yerde böyle zorlaştırılmasına anlam veremiyorum. Yetkililer acil bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyorum” dedi.
Şimşek yetkililerin bir an önce sorunun çözülmesini talep etti.

whatsapp-image-2022-09-23-at-15-50-19.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.