ENGELLİLER TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

ENGELLİLER TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ve özel eğitim öğrencilerinin muhteşem gösterileriyle kutlandı.

 

Fırsat ver, farkı gör’ teması ile düzenlenen programa İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı İlker Erarslan hazır bulundu.Kutlama programında Menemen Sabahat Akşiray Özel Eğitim ve Uygulama okulunun hazırlamış olduğu “ Otistik öğrenciler Mehteran Takımı” sergiledikleri gösteri ile beğeni alırken, gösteri sonunda öğrencilerin açtığı “Engelliler tarihine sahip çıkıyor” yazılı pankart izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

“Bu çocukların neler yaşadıklarını bizzat yerinde gördüm”

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 2 yılı aşkın  olarak bir özel eğitim okulunda müdürlük yaptığını ve bu çocukların neler yaşadıklarını bizzat yerinde şahit olduğunu ifade etti. Yahşi, “İzmir İl milli eğitim müdürü olarak bu müdürlük yürüyüşümde mesleğe öğretmen olarak başladım ve bu noktaya gelene kadar eğitim her aşamasını yaşadım. Fakat altını çizmek isterim ki özellikle bir özel eğitim okulunda iki yıl aşkın bir müdürlük serüvenim oldu. Özel eğitim okulundaki o serüvende bu öğrencilerimizi daha yakından tanıdım, velilerimizi daha yakından tanıdım ve o öğrencilerimizin samimiyetini, velilerimizin gayretini ve bu öğrencilerin ailelerinin neler çektiğini nasıl bir hayat yaşadıklarını yakinen tanık oldum. Onların o temiz, saf ve özellikle hayata bakış felsefelerini o mutluluklarını bizim normal okullardaki öğrencilerimizin çok daha üstünde olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Bu öğrencileri yetiştiren anne babaların gerçekten çok takdire şayan çok kıymetli çok değerli bu hayatta yapılabilecek en büyük fedakârlıkları yaptıklarına yine yakinen şahit oldum” dedi.  

“Türkiye’de ilk olan özel eğitim erken çocukluk anaokulunu açtık”

Özellikle İzmir’deki İl milli eğitim müdürlüğündeki sorumluklarını yaparken de özel eğitim okullarının sayısının artması, bu çocuklarımızın daha kaliteli, nitelikli, ferah hijyenik okullardaki eğitim almaları için tüm politikaları alt üst ederek özellikle yeni okullaşma aşamasında bu öğrencilere büyük bir mesuliyeti kendilerine net bir şekilde edindiklerini söyleyen Yahşi, “Çünkü bu çocuklar özeldir ve bu çocuklar her şeye değerdir diye düşünüyoruz. Buradaki etkinliğin ne kadar güzel olduğunu hep birlikte şahit olduk. Biz bunları sadece kutlamadan ibaret olarak görmüyoruz. 18 yaşından büyük çocukların bile İzmir’de gidebilecekleri özel eğitim okullarının olması için şuanda 2 tanesini açtık ve bu sayıyı daha da artıracağız. Çünkü erken yaşta bu çocuklarımızın tedavisini, teşhisini yapıp normal okullarımıza göndermek için de belki de Türkiye’de bir ilk olan özel eğitim erken çocukluk anaokulu olarak 3 tane açtık açmaya devam edeceğiz. Çünkü hiçbir çocuğumuz evde ailesiyle baş başa kalsın kaderini yaşasın topluma çıkmasın anlayışı bize uygun değil. Bu çocuklarımızı her gün servisle evlerinden alacağız ve özel eğitim okullarının çok daha iyi bir noktaya gelmesi için çalışacağız. Biz bunu sözle değil, ben bunu yüreğimin en dip noktasında hissedebiliyorum çünkü ben bu çocuklara bizzat şahit oldum” ifadelerini kullandı.

Duygusal anlar yaşandı

Buca, Konak, Karşıyaka, Bornova, Bergama ve Karabağlar halk eğitim merkezleri özel eğitim öğrencilerinin gösterileriyle devam eden programa çok sayıda öğrenci öğretmen ve veli takip ederken, Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar mehteri, farklı ilçelerden özel eğitim öğrencilerinin hazırlamış olduğu  ritim, semazen, halk oyunları ve dans gösterileri  katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.