Engelsiz Kafe’de sona doğru

Engelsiz Kafe’de sona doğru

Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı’nın birlikte hayata geçirdiği, farklı engel gruplarının bir arada olduğu ve engellilerin diğer bireylerle günlük hayatı paylaştığı Engelsiz Kafe’de yenileme çalışmalarında sona gelindi.

Muratpaşa Belediyesi’nin Adalya Vakfı’yla birlikte Şirinyalı Mahallesi’nde falezlerin üzerinde, çyaklaşık 8 dönümlük bir alan üzerinde Nisan 2015’te hizmete açtığı Engelsiz Kafe’de yenilenme çalışmalarında sona gelindi.

Belediyenin Fen İşleri, Park ve Bahçeler müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında Engelsiz Kafe’de engelli bireylerin daha rahat hareket imkan sağlayacak düzenlemeler yapılırken, atıl alanlar da farklı fonksiyonlar yüklenerek yeniden düzenlendi. Belediye başkanı Ümit Uysal’ın bir an önce tamamlanması talimatı verdiği Engelsiz Kafe’nin gelecek hafta içinde yenilenen yüzüyle kapılarını yeniden açması bekleniyor.

ENGELSİZ KAFE NEDİR?

Muratpaşa Belediyesi’nin Adalya Vakfı’yla birlikte projelendirip hizmete açtığı Engelsiz Kafe, Şirinyalı Mahallesi’nde falez bandında eski Mobil alanı olarak bilinen yerin hemen yanında 4 yılı aşkın bir süredir hizmet veriyor. Engelsiz Kafe, kurulduğu günden bu yana her engel grubuna ve ailelerine yönelik etkinlikler gerçekleştirdi, engelli bireyler ve ailelerine yönelik eğitim ve sosyal destek programları yürüttü. Engelli bireylerin kendilerini gündelik yaşamın bir parçası olarak görerek akranlarıyla birlikte bir şeyleri başarabildiklerini hissetmelerini sağlamak amacıyla kurulan Engelsiz Kafe, herkese açık yapısıyla benzerlerinden farklı bir sisteme sahip. Bunlarla birlikte Antalya’nın ilk glütensiz mutfağına da sahip kafenin hemen alt tarafında mavi bayraklı bir de plaj bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.