Engelsiz raketler korta çıktı

Engelsiz raketler korta çıktı

İlklerin şehri İzmir, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Engelsiz Raketler Mix Turnuvası’na ev sahipliği yapıyor.

İlklerin şehri İzmir, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Engelsiz Raketler Mix Turnuvası’na ev sahipliği yapıyor. Konak Belediyesi´nin anasponsorluğunda, Kültürpark Tenis Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda 9’u kadın olmak üzere toplam 34 bedensel engelli sporcu kortlarda mücadele edecek. İlk kez İzmir’de düzenlenen Engelsiz Raketler Mix Turnuvası’nda çiftlerden biri ayakta, diğeri ise tekerlekli sandalyede raket sallayacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun desteklediği edensel Engelliler Tenis Turnuvası Türkiye Klasmanı ve Engelsiz Raketler Mix Turnuvası’nın açılış töreni Kültürpark Tenis Kulübü’nde yapıldı. Törene bedensel engelli sporcuların yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kültürpark Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Server Uyaroğlu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Önder Yurdakul ile çok sayıda davetli katıldı. 4 Nisan’da sona erecek turnuvanın anasponsurluğunu Konak Belediyesi üstlenirken, müsabakalara Kültürpark Tenis Kulübü ev sahipliği yapıyor.

SPOR YAPMAK HERKESİN HAKKI

Turnuvanın açılış töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilk kez düzenlenen organizasyona destek vermekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Başkan Pekdaş, “Hayatta biz farklılıklarımızla bir aradayız ve farklılıklarımızla güzeliz. Farklılıkları olan hemşehrilerimizin de kentin tüm imkanlarından yararlanarak eşit bireyler olarak yaşama hakları var. Spor yapmada onlara olanaklar tanınmalıyız. Bu anlamda Kültürpark Tenis Kulübü’nün bu girişimini biz çok değerli bulduk. Onlara destek vermek bir yerel yönetim olarak adeta zorunluluktu bizim için. Tenis Kulübü’müzün engelli sporcuların katılımıyla gerçekleştirdiği tenis turnuvasına Türkiye’nin dört bir yanından engelli sporcular katılıyor. Biz kendilerine İzmir’e, Konak’a hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyoruz” diye konuştu.

YÜREKLERE DOKUNDUK

Kültürpark Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Server Uyaroğlu, ev sahipliği yaptıkları turnuvanın gelecek yıllarda da devam etmesini amaçladıklarını söyledi. Etkinliğin İzmir’de düzenleniyor olmasının kendilerine gurur verdiğini dile getiren Uyaroğlu, “Konak Belediyesi ve Başkan Sema Pekdaş’a çok teşekkür ediyoruz. Turnuva için gerekli olan bütçenin tamamını Konak Belediyesi karşıladı. Bu anlamlı turnuvayla yüreklere dokunduğumuzu düşünüyorum. Umarım bu güzel etkinlik kalıcı olur. Bunun öncüsü olduğumuz için çok mutluyum. Uluslararası düzeye taşıyıp, İzmir’imizin ne kadar duyarlı ve modern şehir olduğunu tüm dünyaya göstermek istiyoruz” dedi.

TENİS İÇİN ŞIRNAK’TAN İZMİR’E GELDİ

Federasyon As Başkanı Önder Yurdakul da turnuvanın İzmir’de yapılıyor olmasının ayrı bir anlam taşıdığını söyledi. Yurdakul, “Federasyon olarak 19 spor branşında çalışmalar yapıyoruz. Tenis bunların için de en önemlisi. Kültürpark Tenis Kulübü’nün büyük destekleri var. Burada lisanslı sporcularımız yer alıyor. Her yıl klasman turnuvalarımızdan birine ev sahipliği yapıyor. Bu yıl iki güzel organizasyonumuzu Konak Belediyesi’nin anasponsorluğunda İzmir’de gerçekleştiriyoruz. Federasyonum adına Konak Belediye Başkanımıza ve Tenis Kulübü Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Turnuvaya Türkiye’nin farklı illerinden sporcuların katıldığına vurgu yapan Yurdakul, “Sporcularımız arasında Şırnak’tan gelen bir arkadaşımız da var. İlk kez İzmir’i görüyor. Bu nedenle bu tür turnuvalarda işin rehabilitasyon kısmı daha önemli. Bu yüzden güzel bir iş çıkarmış olmanın mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz” diye konuştu. Öte yandan turnuva minik öğrencilerin elinden çıkan bir farkındalık sergisine de ev sahipliği yapıyor. Çiğli Gülen Kora Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerinin engelli bireyleri süper kahramanlara dönüştürdükleri ‘Gerçek Kahramanlar’ adlı resim ve animasyon çalışmalarından oluşan sergi turnuva boyunca kulüp bahçesinde ziyarete açık kalacak.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.