Engin Özkoç: Emeklinin yaşam hakkı hiçe sayılıyor

Engin Özkoç: Emeklinin yaşam hakkı hiçe sayılıyor

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ''Emeklinin yaşam hakkı hiçe sayılıyor'' diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ''Emeklinin yaşam hakkı hiçe sayılıyor. Türk Hava Yolları zam için ‘günün koşullarına uygun noktaya taşıdık’ diyor. AKP iktidarı tam bu anlattığımız bakış açısıyla bakıyor vatandaşına. Diyor ki 'yönetim kurulundaki yandaşlarımın huzur hakkını 25 bine çıkarıyorum ama emeklinin ikramiyesine hiç dokunmuyorum.’ Emeklinin bayram ikramiyesi ile ilgili bugün tüm emeklilerin kulağı bugün TBMM’de AKP Grup toplantısındaydı. Orada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliler için bir müjde verilecek diye bekleniyordu. Hani huzur hakkını 25 bine çıkaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politika anlayışı emekliler için de en az asgari ücret düzeyinde emekli ikramiyesi almalarını müjde olarak açıklar diye bekleniyordu. Oldu mu? Hayır. Kendisinin atadığı bürokratları, çevresinde onu saran kamu ihalelerine giren yandaşlarını korumak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ama emekliler ile ilgili en ufak bir şey yapmıyor. Millete kulaklarını tıkamış durumdalar'' dedi.

360612-814x458.jpg

''EKONOMİMİZ 170 MİLYON DOLAR KÜÇÜLDÜ''

Özkoç, ''Erdoğan, saraya çıkarken ne demişti? ‘2023’te Türkiye ekonomisi ilk 10 ekonomiden biri olacak’ demişti. 2023’e 23. sıradan gireceğiz. İlk 20 arasındaki yerimizi 2021’de kaybettik. 21. sıraya düştük. Yani Erdoğan’ın söyledikleri 2021’de artık geçersiz oldu. 2022’de iki sıra geriledik. Nüfusu 25 milyon bile olmayan Tayvan, 40 milyonu bulmayan Polonya ekonomisi 85 milyonluk Türkiye’yi geçtiler. Tayyip Erdoğan ve çevresi halka büyüme masalları anlatırken, ekonomimiz tam 170 milyon dolar maalesef küçüldü. Gerçekler bunlar, yalanları Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı söylemeye devam ediyorlar. Saraya çıktığından bu yana enflasyon katlandı, gerçek bu; faiz katlandı, devletin borcu üçe katlandı. Vatandaşın bankalara borcu ikiye katlandı. Bir trilyon lira, milletimizin bankalara olan borcu var. Çünkü vatandaşın cebinde para yok. Para, vatandaşa değil yandaşlara aktarılıyor. 23 buçuk milyon insanımız icra kapılarında sürünüyor'' diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.