ENGİNAR SİZİ ÇAĞIRIYOR

ENGİNAR SİZİ ÇAĞIRIYOR

Urlalı siyasetçi Önder Şengüler, Urla Enginar Festivali'ne dair köşe yazısı yazdı.

Yarın Urla için , hatta İzmir için büyük gün… 8. Uluslararası Urla Enginar Festivali yarın başlıyor. 3 gün sürecek olan bu muhteşem etkinliğe mutlaka zaman ayırmalısınız. Pandemi nedeni ile 2 yıldır yapılamayan bu muhteşem organizasyon için bu yıl beklenen kişi sayısı 2 milyon. Evet yanlış okumadınız 2 milyon kişiye ev sahipliği yapacak olan Urla’mız Tüm birimleri ve Urla Halkı ile sizleri Enginar Festivaline davet ediyor.

Birbirinden ünlü şeflerin sunumlar gerçekleştireceği Festivalde , Dünya mutfağına hitap eden lezzetleri uygulamalı olarak izleme şansına sahip olacaksınız.

Cuma günü sabah Urla’nın meşhur kahvaltısı ile güne başlamınızı şiddetle öneririm. Birbirinden ünlü serpme kahvaltı mekanlarının olduğu Urla’mızda ister deniz kıyısında , isterseniz orman havasında yapacağınız muhteşem kahvaltı ile güne başlamalısınız. Kahvaltı sonrası kendinizi Urla Meydanında kurulan Festivalin cazibesine bırakırsanız keyifli , eğlenceli , tarihi , lezzetli bir atmosferde günün nasıl bittiğini anlamayacaksınız. Birbirinden lezzettli sunumlar , Enginar ile yapılan yüzlerce çeşit yiyecekler , doğallık , sıcaklık ve uzun zamandır özlem duyduğunuz kalabalık ortamlar size keyifli zamanlar yaşatacaktır.

image-6483441.jpg

Tarihi malgaca pazarına mutlaka uğramalısınız. Çay kahve keyfi , meşhur katmercisi , boşnak börekleri , tatlı çeşitleri ile bu tarihi atmosfere sahip çarşı da keyifli zamanlar geçireksiniz. Köprübaşında ünü Türkiye’ye yayılmış lezzet duraklarına mutlaka uğramalısınız. Tarihi konakların gölgesinde eğlencenin ve lezzetin bir araya geldiği Urla Sanat Sokağını mutlaka 2 defa gezmelisiniz.

Urla İnsanının sıcaklığı , misafirperverliği , Samimiyeti sizlere çok keyifli zamanlar geçirtecektir. Gün bitiminde daha yorulmadıysanız mutlaka İskele Limanına , İskele sahil yoluna , Çeşmealtı sahiline ve Çeşmealtı Limanına uğramalısınız. Eğer yer bulabilirseniz geceyi Urla’da bir otelde geçirmenizi ve devam eden Enginar Festivalinin keyfini sürmenizi tavsiye ederim.

Urla Belediye Başkan Vekili , Kaymakam Murtaza Dayanç ve ekibi günlerdir bu organizasyon için büyük çaba gösteriyorlar. Yerel Halkın kalkınması , Urla’nın adının Dünya’ya duyurulması ve gelen misafirlerin bu lezzet durağından keyif almaları için emek sarfeden , çaba gösteren herkese Urla sevdalısı olarak teşekkür ederim.

0008417-tam-da-mevsimiyken-enginar-le-lgili-bilmeniz-gereken-6-bilgi.jpeg

Enginar sizi çağırıyor… Bu keyifli ve muhteşem organizasyonu kaçırmamanızı ve mutlaka gelip görmenizi , bu atmosferi yaşamınız tavsiye ederim.

Sağlıklı mutlu günler dilerim…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.