Enis Aktaş'ın sergisi açıldı!

Enis Aktaş'ın sergisi açıldı!

‘Enis Aktaş Resim ve Seramik Sergisi’nde şimdiye kadar hiç sergilenmemiş yağlı boya tablolarıyla beraber ilk defa gün yüzüne çıkacak seramikleri de bulunuyor.

İzmir'in Göztepe semtindeki atölyesinde çalışmalarına devam eden değerli Ressam 2017 de Tekirdağ Resim Çalıştayı’nda geçirdiği rahatsızlık sonucu aramızdan ayrıldı. Kaya Grup olarak Ressamın anısını yaşatmak ve resimlerini sanatseverlerle buluşturmak adına her yıl düzenlediği serginin küratörlüğünü üçüncü kez Karaca Kültür Merkezi Sanat Yönetmeni Meryem İpek gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında Meryem İpek sergide daha önce görülmüş bir resim yok ve bununla beraber Enis Aktaş’ın seramikleri de öyle aynı zamanda yine çoğu sanatseverin bilmediği Enis Aktaş’ın portre çalışmaları da bulunuyor, sergimizde 29 resim 19 seramik çalışması bulunuyor açılışımıza yoğun ilgi gösteren tüm sanatseverlere teşekkür ederim sergimiz 9 mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek dedi.

ulvi-pug.jpg

Sergide açılış konuşması yapan Esen Aktaş Enis Aktaş’ın ölümünden sonra açılan üçüncü kişisel resim ve seramiklerinden oluşan sergi ,ressamın diğer resimlerinden farklı olarak büyük figürlere yer verdiği eserlerinden oluşmakta. Ressamın soyut -figuratif eserlerinden oluşan bu sergide ki eserler sosyal ve politik sanat anlayışında farklılıklar oluşturan Enis Aktaş'ın kültürel , ve deneysel çalışmalarıyla ,zaman içinde yalnızlaştırılmış insanın düşünsel süzgecini anlatan resimlerinden oluşmakta. Çok az sayıda yaptığı Seramikleri ise hayatın içine işlemiş bir sanatın nesneleri gibidir. Sanatçı bu seramiklerle resimlerin dokunulmazlığını ve uzaklığını yabancılaştırılmasını ortadan kaldırır. Resimlerde ve seramiklerde kullandığı renk katmanları ve lekesel zıtlıklarla anlattığı uçurtma ,insan ,kuş ,at ,koruyan şemsiye ,cennet ve cehennem figürleri ,boşluğa atlayan insanlar hayatın karmaşasını kırmızı , mavi ye bulanmış bir renk tufanıyla anlatır.

emel-agar.jpg

Bu resim ve seramikler aslında sizi algıladığınız dünyanın ötesine taşır .görselliğiyle kafanızın içinde başkalaşan bir düşünsel iz bırakır. Enis Aktaş’ın anısını yaşatmak adına gösterdikleri hassasiyetten dolayı Kaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya’ya ve sevgili çok değerli sanatçı Enis Aktaş’ı anmak üzere bu organizasyonu düzenleyen serginin küratörü Karaca Kültür Merkezi Sanat Yönetmeni Meryem İpek’e İzmir’de sanat camiasında işini layığıyla ve dürüstçe, severek yaptığı için üçüncüsünü düzenlediği küratörlüğünü her yıl aynı heyecan ve duyguyla yaptığı için kendisine teşekkür ederim. Umarım sergiye katılan ve izlemeye gelen herkes de sanatçının farklılaştırarak anlattığı bu dünyanın izleri kalır. Herkese çok teşekkürler dedi. Ayrıca Karaca yönetimine sayın Mustafa KAYA bey’e hassasiyetinden dolayı ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

meryem-ipek-mehmet-kostumoglu-001.jpgugur-barkan-burhan-senturk-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.