Enstalasyon Sergisi beğenildi

Enstalasyon Sergisi beğenildi

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan İzinde İz Bırakmak” Resim/Enstalasyon Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ege Üniversitesi (EÜ) Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan İzinde İz Bırakmak” Resim/Enstalasyon Sergisi açıldı.

EÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sergi Salonunda düzenlenen serginin açılışına EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ferda Beytekin, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Sergide, öğrencilerin hazırladığı karma çalışmalardan oluşan eserler dikkat çekti.

ege-izinde-iz-birakmak-sergisi-19.jpg

Serginin açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Ferda Beytekin “Bu etkinliğin bizim için anlam ve önemi çok büyük. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümümüz, her zamanki gibi bizleri eserleriyle gururlandırıyor. Atamızı bir gün değil her gün saygı ve minnetle anıyoruz. Yolumuzu onun izinde belirleyip, devam ettiriyoruz. Sergide emeği geçen hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ege-izinde-iz-birakmak-sergisi-30.jpg

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender ise “Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü olarak ‘İzinde İz Bırakmak’ sergisini 2011 yılından bu yana, Cumhuriyet ve Atatürk günleri kapsamında açmaktan gurur duyuyoruz. Öğrencilerimle birlikte sanata bu denli değer veren, böylesine vizyoner bir Ata’nın evlatları olmaktan ne kadar gurur duyduğumuzu her yıl bir kez daha anlıyoruz. Ata’mızın da söylediği gibi ‘Sanatkâr; toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır’. Biz de bu sözünden hareketle onun açtığı aydınlık yolda yürümeye devam edeceğiz’’ dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, sergiyi gezerek eserleri inceledi. 30 Kasım tarihine dek açık olacak sergide üçüncü sınıf öğrencilerinin Prof. Dr. Merih Tekin Bender yönetiminde farklı tekniklerle hazırladıkları 16 eser sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.