Er Meydanı, 22. Kez Kula’da Kuruluyor

Er Meydanı, 22. Kez Kula’da Kuruluyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile bu yıl 22'ncisi düzenlenecek Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri Kurban Bayramı’nın ikinci günü yapılacak.

150’nin üzerinde pehlivanın katılımı ile düzenlenen Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne bu yıl yoğun katılım bekleniyor. 2 Eylül Cumartesi günü Hisarkapı Mevkii Güreş Alanı’nda yapılacak 22’nci Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne Türkiye'nin dört bir yanından 30'un üzerinde başpehlivan olmak üzere yaklaşık 250 pehlivan Kula Er Meydanı’nda kıspet kuşanacak. 2017 Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, 2015 Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, Ekrem Yavuz, Osman Aykırı, Faruk Akkoyun gibi ünlü başpehlivanların katılacağı Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kurban Bayramı’nın ikinci günü saat 11.00'de başlayacak olup güreş severlere keyifli bir bayram yaşatacak. Kula Belediyesi Güreş Takımı’nın da ev sahibi olarak sıkı bir tempoyla hazırlandığı Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne geçtiğimiz yıl 150'nin üzerinde pehlivanın yer alırken bu yıl daha yüksek bir katılım bekleniyor.

Başkan Tosun, “Güreş, Güçtür, Akıldır, Erdemdir”


Kula’nın turizmle kalkınmasında güreş kültürünün önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “ Güreş demek güç, erdem, kuvvet, ahlak demektir. Ege Bölgesinde yağlı güreşlere en çok ilgi duyan şehirlerden birisi Kula’dır. Pehlivanların katılımına, organizasyon sayısına ve özellikle de seyirci profiline baktığımız zaman Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri, Ege’nin en büyük güreş organizasyonuna 22 yıldır ev sahipliği yapıyor. Belediyemiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren farklı boylarda 35 pehlivanımız bulunuyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi olarak kol kola verdik bu güzel ata sporumuzu geçtiğimiz yıllara nazaran daha büyük bir organizasyonla buluşturuyoruz. Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin kıran kırana mücadelelere sahne olmasını bekliyoruz. Tüm pehlivanlara güreşlerimizde şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.