Erbakan, Anayasa'daki laiklik maddesinde değişiklik istedi

Erbakan, Anayasa'daki laiklik maddesinde değişiklik istedi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Anayasa'da 'laiklik' tanımında değişiklik istedi.

CNN Türk'teki yayında yeni anayasa çalışmalarına değinen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Anayasa'nın değiştirilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir teklifi ve iradesinin bulunduğunu söyledi.

Erbakan "Bu noktada geniş katılımlı bir şekilde Meclis'te olan olmayan siyasi partilerin de katkı sağlamasıyla, sivil toplum kuruluşların da toplumun her kesiminden sürece dahil olmasıyla, kısacası 'Ben yaptım, oldu' anlayışıyla değil yerli, milli, sivil ve hakkı üstün tutan, insan haklarına saygılı, özellikle 'laiklik' kelimesinin anlamının maksadının açık şekilde yazıldığı bir anayasanın yapılması faydalı olacaktır" diye konuştu.

63999.jpeg

Erbakan, mevcut Anayasa'nın 'darbe ürünü' olduğunu, sonraki düzeltmelerde 'yamalı bohça'ya döndüğünü kaydetti.

Yeniden Refah Partisi lideri, sözlerini "Köklü bir değişikliğin yapılması son derece faydalı olacaktır. Bu noktada dediğim gibi bizim de desteğimiz tabi ki olur. Laiklik kelimesi Türkçe bir kelime değil. Bu her kesim tarafından farklı algılanmasına yol açıyor. Baskıcı bir politika olarak uygulandı. Laiklik herkesin dinini yaşamasına saygı duymak demektir, devletin bunlara saygı duyması demektir. Laiklik din düşmanlığı değildir. Kavram yanlış yorumlandı, bunun önüne geçilmeli. Dünya artık Mars'a Ay'a gitmiş, böyle bir dönemde biz 'Sakallı insan şuraya giremez... Başı örtülü insan buraya girmez...' cümleleri ile sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.