Ercan Taşdemir: "Kimseye eyvallah etmeyin"

Ercan Taşdemir: "Kimseye eyvallah etmeyin"

"Cahil işletmeciler, cahil müzisyenler ve hayatta gerçekten hiç bir vasfı olmayan dinleyiciler beni bu düşünceye itti."

Copeart Orkestrası Şefi, Müzisyen Ercan Taşdemir, müzik dünyası ve gece hayatı sektörleri üzerine sosyal medya hesabından zehir zemberek bir açıklama yaptı. Sanatı ve sanatçıyı sömürdüğünü belirttiği işletmecilere, sanatçılara ve dinleyicilere veryansın eden Ercan Taşdemir, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Bence müzik eğlence mekanlarının gece saat 23.30 de müziği bitirmesi, 00.00 da ise mekanın kapılarının kilitli olacak şekilde kapanması ile ilgili devlet büyüklerimiz bir yasa geliştirilmeli. 

Cahil işletmeciler, cahil müzisyenler ve hayatta gerçekten hiç bir vasıfı olmayan dinleyiciler beni bu düşünceye itti. Bilenler bilir, yaklaşık 5 seneyi aşkın süredir gece hayatında çalışmama kararı aldım. Çünkü çalışma şartları ve hizmet ettiğimiz insanların kalitesizliği hayat kalitemi düşürdüğü için hayatıma böyle bir yön verdim. Anlımın teriyle anamdan emdiğim süt burnumdan gelene kadar emek verdiğim müziği, hiç bir işletmeci, hiç bir kendini bilmez sarhoş yüzünden harcayamam! Bu yüzden bu tekliflere kapalıyım değerli dostlar. 

Yazık, sabah 6 da yat öğlen 2 de kalk millet uyurken sen cin gibi otur, neden? Votka şişesine 600 - 800 yada 1000 lira verip yanındaki bay bayan her kimse onlara artistlik yapan 3 kuruşluk herifin milyon dolarlık cakası içinmi? Yada gecenin sonunda "bütün ödemeler kredi kartıyla yapıldı nakit yok pazartesi görüşelim" diyen, müzikten ziyade büzükle ilgilenen mekan sahipleri içinmi?

Gecenin sonunda paranı istersin dayak yersin, istek isterler çalmazsın bıçak yada kurşun yersin. İşin biter sabahın 5 inde ayazda eve nasıl gidersin kimsenin haberi olmaz! Konservatuarlıysan eğer J.S.Bach dan, Münir Nurettin Selçuk'a kadar hatim edersin, akşam gelir Osman Aga çalarsın.

Bir müzisyen arkadaşının başına birşey gelir devlet büyükleri gibi kınarsın ama ertesi hafta o dükkanda işe gidersin. 

Daha bu örnekleri bir kitap dolusu yazarım. 

Kendinize saygınız var mı yok mu bilmiyorum ama enstrümanınıza yada sanata saygınız olsun kimseye eyvallah etmeyin. Herkesin herşey olabileceği bu dünyada bir şey var ki isteyip olamazsın o da sanatçı olabilmek. Çünkü sadece sanatçı doğarsın sonradan olamazsın. 

Bundan çok yıllar önce kendime çok zor şartlarda yeni bir klavye almıştım. Akşam gideceğim işe götürmek için can atıyordum. İsmi lazım olmayan bir iş adamının villasında verdiği yemekte garnitür olacaktık. Gittik kurulduk herşey güzel programımızı yaparken iki grup arasında tartışma çıktı ve silahlı çatışmanın ortasında kaldık. Kaça bilen kaçtı ben ise 1 yıl boyunca parasını biriktirip aldığım klavyeme sarılıp onu korumuştum. Çünkü eğer oradan sağ çıkarsam o klavye ile çıkmam gerekiyordu. 

Müzik, sadece bu iş için imar edilmiş salon veya halka açık konser alanlarında icra edilmeli. Daha dün İzmir'in bir gece klubü daha 3 kişiye mezar oldu. Neden istek şarkıymış. Yapmayın kardeşim bu insanlara müzik yapmayın.

Yine beni bilenler bilir, içinde bulunduğum sektörde iyi birşeyler yapmak, örnek bir müzisyen olabilmek için çalışan bir adamım. Ne zaman ki müziğimle ilgili kurallarımı koydum o zaman her anlamda kazanmaya başladım.  

Kazanmak için sadece çalışmak ve kendine saygılı olmak gerekir. Kazanmak isteyen dostlarım. Naçizane tavsiyem; çok çalışın ve saygılı olun."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.