Erciyes Sezonu Erken Açtı

Erciyes Sezonu Erken Açtı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı büyük yatırımlarla dünyanın ileri teknolojisini kullanarak Erciyes Dağını Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezilerinden biri haline geldi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı büyük yatırımlarla dünyanın ileri teknolojisini kullanarak Erciyes Dağını Türkiye'nin önemli kış turizminin merkezi haline getirdi.


Erciyes, 30 Kasım itibariyle kayak sezonunu açarak yerli ve yabancı kayak severlere hizmet vermeye başladı. Geçen seneye nazaran 20 gün önce sezonu açan Türkiye'nin önemli kış turizm merkezi Erciyes, kayak severlerin şimdiden akınına uğradı. Bu sezon başında TÜRSAB ve Hürriyet Gazetesi yazarlarını, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa İpek ''Kayseri'yi Keşfet''başlıklı proğram ile Erciyes'de misafir etti.
Erciyes'de gazeteciler ve tatilciler karın keyfini kayak ve snowboard yaparak, kartopu oynayarak çıkarttılar.
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda hazırlıkları önceden tamamlayan Erciyes Kayak Merkezi yerli ve yabancı konukları bekliyor.


Önceki yıllarda kayak ve snowboard yarışlarında birincilik madalyası alıp boynuna takan Mustafa Bekir Şahbaz, bu yılki yarış ve eğitim amaçlı düzenlenen kayak proğramına katıldı. Kayak hocası ve eğitmen Veysel Değirmenci tarafından madalya almaya hak kazandı.Kayak hocası ve eğitmen Veysel Değirmenci tarafından madalya almaya hak kazandı.


Bu yıl Erciyes Kayak Merkezi'de yarış ve eğitim amaçlı düzenlenen kayak proğramında, 13 - 16 yaş arası snowboard eğitimde üstün başarı gösteren İstanbul Bakırköy Florya Ment Koleji 9. sınıf öğrencisi Mustafa Bekir Şahbaz  kayak hocaları ve eğitmenlerinin takdirini alarak, ilk günde ileri derecede yüksek performans gösterdi.


Erciyes Dağında Sucuk, pastırma ve çıtır mantı çok hoşuma gidiyor


Erciyes'in güzelliklerinden faydalanan ve snowboard kayak performansı sonrasında Mustafa Bekir Şahbaz coşkusunu şöyle ifade etti, '' 


Her yıl Kayseri'ye ve Erciyes'e ailem ile birlikte gelmeyi çok istiyorum ve her gelişimde yeni güzellikleri keşfediyorum.. Karın dağa erken yağmasından faydalanarak snowboard yapmaya geldim. Önceki yıllarda şehirdeki otellerde konaklıyorduk. Şimdi Erciyes'de hem konforlu hemde ekonomik bir yerde kalıyoruz.


Kayseri'yi, Erciyes Dağı'nda farklı farklı pistlerin oluşunu, buradaki hocalarımı ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Erciyes'de kayak eğitimlerim sırasında güvenerek çok lezzetli pastırma, sucuk ve çıtır mantı yiyorum, herkese de bu lezzetli tatları tavsiye ediyorum. İstanbul'dan Kayseri'ye çok kolay ve rahat geldik. 


Dünya'da ve Avrupa'da birçok ülkeye ailemle gittim. Oralarla kıyasladığımda buradaki samimi atmosferi eşsiz güzelliği maalesef göremedim. Buradaki lezzeti sucuk, pastırma, çıtır mantı ve kar bir Kayserili olarak çok hoşuma gidiyor'' dedi.


Hayatınız bizim için değerli


Her geçen hafta tesislerimizde konaklama ve doluluk oranımız artıyor. Bu yıl Erciyes A.Ş. ''Hayatınız bizim için değerli'' temasıyla mekanik tesislerde kask takma zorunluluğu getirdi. Önceleri bu kural yadırgansa da şimdi memnuniyetle kullanılıyor. Uluslarası değişim projelerinde onar günlük proğramlarla ev sahiplik yapıyoruz diyen , Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesis Amiri Zafer Demiryürek, hafta içi Kayseri ve civarındaki illerden yoğun ziyaretçi oluyor, hafta sonları da yerli ve yabancı kayak severler ve grupların Erciyes'i tercih etmeleri mutluluk verici.

Türkiye'nin diğer illerindeki kayak yerlerine göre uzun, geniş pistleri, daha ekonomik ve şehire çok yakın olması da ayrı bir cazibe oluşturuyor'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.