Erdal İzgi'nin Tepkisine Cevap Ali Eyce'den Geldi

Erdal İzgi'nin Tepkisine Cevap Ali Eyce'den Geldi

Ali Eyce'den Erdal İzgi'ye içki cevabı

Antalya Valiliği’nin piknik alanı ve parklar gibi kamuya açık alanlarda içki içmeyi yasaklamasına köşe yazısıyla tepki veren ve İzmir’de bu yasak gelse ne olur? Diye soran Konak belediyesi eski Başkanı gazeteci Erdal İzgi’ye cevap gazeteci-yazar Ali Eyce’den geldi.

Köşe yasısında Erdal İzgi’den içkisini alarak çocuk parkısına gelmemesini isteyen gazeteci Ali Eyce, İzmirlinin içki içmenin yerini de, yolunu da gayet iyi bilir diyerek ders veren köşe yazısında İzgi’ye şöyle seslendi.

‘Ey İzgi, bulabildiğin bütün içkileri al. Arabanı tıka basa alkol doldur. Benim sokağıma, benim parkıma, benim ailemle piknik yaptığım alana gel.
Anamızın, babamızın, karımızın, kızımızın, parkta oynayan çocukların, piknik alanında yere serdiği örtü üzerinde yemek yiyen bir ailenin karşısında. Ahlak’ın ne kadar el veriyorsa, aile kavramın ne kadar geniş durabiliyorsa O KADAR DA İÇ.’

Ama hiçbir İzmirli senin yaptığını yapmaz bunu da bil.

İzmirli içkinin de, içmenin de, yerini de bilir, yolunu da bilir, adabını da bilir.

Aynı İzmirli, yasak konulursa da bu yasağın içmesini bilmeyen alkoliklere ve içince sapıtan sapıklara konulduğunu da gayet iyi bilir.
Davul çalma !’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.