Erdoğan 2019'da Tamamlayacağını Açıkladı

Erdoğan 2019'da Tamamlayacağını Açıkladı

Cumhurbaşkanı şehir hastahanelerinin 2019'da tamamlanacağını duyurdu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* 29 projeyi hayata geçireceğiz. Açılışlara önümüzdeki ay başlıyoruz. 2019 yılına kadar tüm hastanelerimizi hizmete almak istiyoruz. Biz öyle hastaneler kuralım ki, içeri girdiği zaman hastanenin içinde dışında sedyelerin üzerinde dolaşmasın. Bir çok hastanede bu başarıldı ama devamının mücadelesini veriyoruz.
* Bugün İzmir ve Kocaeli için yapılacak şehir hastanelerinin imzalarına tanıklık edeceğiz.  Yatırım bedeli 1,4 milyar dolar olan projenin 1.1 milyar doları dış finansmanla kalanı iç kaynaklardan karşılanacak.
* 1080 yatağa sahip olacak Kocaeli'ndeki hastanemiz.
* Bu ülkede istikrar varsa, orada kamu özel ortaklık projeleri olur. Eğer yoksa kimse kolay kolay oraya gidip yatırım yapmaz. Türkiye'nin farkı, bu yatırımları yerli şirketlerle ve dış fnanasmanla hayata geçiriyor olması.  2015 verilerine göre kamu özel işbilriği yatırımlarının yüzde 40'ı ülkemizde yapıldı.
* Sipraiş üzerine kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'ye not vermeye kalkıyorlar. Piyasa oyuncuları reel duruma bakıyor.
* Nüfus artış hızımızın çok üzerinde artan doktor sayımız, sağlık alanındaki yatırımlarn yeterli insan kaynağıyla desteklendiğini gösteriyor.   Yardımcı sağlık görevlisi olmak için eğitim görenlerin sayısı 100 binin üzerindedir.
* Batının anlamadığı şudur: Türkiye bunca zorluğa rağmen ekonomik yatırımlarını sürdüren bir ülkedir. 
* Bu yılın Temmuz'u itibarıyla iş gücüne katılım oranı aratarak yüzde 50,7 seviyesine ulaştı.  İthalatımızdaki daralma eğilimi düşük enerji fiyatları nedeniyle sürüyor. Dış ticaret açığımız böylecek en düşük seviyeyi görmüştür.  
* Faizi bir söürü aracı olarak görmüyorum. Bu yılın ilk 9 ayında merkezi yönetim bütçe açığı 12 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu ülke kendisine itimat eden kimseyi mahçup etmemiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.