Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Evi'ni açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Evi'ni açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2023’e giden süreçte icazeti başka mahfillerde değil aziz milletimizin tertemiz iradesinde arayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'nde konuştu.

aw739502-01.jpg

Sözlerinin başında kömür madeninde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Erdoğan, "20 bini aşkın muhtarımız burada. Bugünkü buluşmamızın ilave bir önemi, anlamı daha var. Bu güzel binayı bugünden itibaren tüm muhtarlarımızın istifadesine sunuyoruz. Muhtar kardeşlerimizi iş veya başka sebeplerle Ankara'ya geldiklerinde kalacak yer bulma derdinden de kurtarmış bulunuyoruz. Muhtarlarımız gönül rahatlığı ile kalacakları konum sıkıntısı çekmeden tüm işlerini halledebilecekleri bir eve kavuştular. Bugün ayrıca açılışımızın yanı sıra 100 muhtar hizmet binasının toplu temel atma törenini de gerçekleştiriyoruz. Bunları en kısa sürede tamamlayıp sizlerin emrine vereceğiz" dedi.

aw739502-10.jpg

Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra ülke demokrasisine kazandırılanlardan birinin muhtar buluşmaları olduğunu söyleyen Erdoğan, 2015 yılından bu yana 52 ayrı buluşma gerçekleştirildiğini bildirdi. Erdoğan, Türkiye'nin dört bir köşesinden 38 bin muhtarın milletin evinde misafir edildiğini kaydetti. Erdoğan, "Bana 'muhtar bile olamazsın' diyorlardı. Bu başlığı atanlar rezil rüsva oldu. Sizler bu kardeşinizi cumhurbaşkanı yaptınız. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez muhtarlarımız beklentilerini, dertlerini devletin zirvesiyle doğrudan paylaşma fırsatı buldu. Sadece muhtarlarımızın değil, bu vesileyle ülkemizin her tarafındaki pek çok mahallemizin, şehrimizin de sorunlarını çözüme kavuşturduk. Bunun kazananı muhtarlarımızla beraber tüm Türkiye olmuştur. Bu güçlü bağ hiçbir siyasetçiye nasip olmamıştır, büyük bir şereftir. Buluşmalarımızın muhtarlara yönelik bakış açısını da kökten değiştirdiğini görüyoruz. Muhtar kardeşlerimizin yüzüne bakmayanlar bu toplantıdan sonra muhtarlarımızın varlığını hatırladı. Şimdiye kadar hiçbir işinizi görmeyenler, kılını kıpırdatmayanlar, muhtarlarımızı vaat yağmuruna tutmaya başladı. Ancak her samimiyetsiz işleri gibi bunu da ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bir iki salon toplantısının devamını bile getiremediler. Birkaç toplantı ile rol kapmaya çalışsalar da şu kardeşliğimizi, dayanışmamızı, asla tesis edemediler. Bizim de sizinle aramızda gönülden gönüle kurulu bir köprü var. Belki bizim şu sevdamızı çekemeyenler olacaktır. İşte onun için aşkınız, coşkunuz, ahde vefanız için her birinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.