Erdoğan Bayramlaşma Programında Konuştu

Erdoğan Bayramlaşma Programında Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayramlaşma programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları

* Milletin bu gücünün ardında iman vardır, birlik vardır, beraberlik vardır. Bu şehitler boşuna şehit olmadı, gaziler boşuna gazi olmadı ama bu alçaklar bunların hesabını verecekler.  Devlertin içinde devlet asla olmaz. Olmadı, olmayacak. Pensilvanya'ya mı kaçsın, sonuna kadar kovalacayacağız. 

* Parlemento idam konusunu gündemine alır, değerlendirir. TBMM karar verdiği anda kimsenin buna karşı çıkma yetkisi yoktur. 

* Biz zaferle değil, seferle mükellefiz. Seferlerimizi zaferle taçlandırmaya çalışıyoruz. Milletimiz bu imhitamdan alnının akıyla çıktı.

* 15 Temmuz'u G20 zirvesinde konuştuk, bir yandan hayranlıkla takdir ediyorlar bir yandan idamı tartışıyorlar. 15 Temmuz Müslüman ülkelerde oynanan oyunun sonu değil, sadece bir aşamasıdır.

* G20 Zirvesi'nde bunları dünya liderleriyle konuştum. Hepsi bir yandan takdir ediyor bir yandan da idamı konuşuyor. 15 Temmuz'da ortaya konulan kahramanlık tüm dünyanın takdirini kazandı. Artık sıra bizdedir. Millete zaten çok borcumuz var. Can borcu başta olmak üzere yeni borçlar eklendi. Darbe girişiminde olanlar başta FETÖ mensuplarıdır. Ama oyun büyük. 15 Temmuz bu oyunun bir aşamasıdır. Irak'ı, Suriye'yi, Afganistan'ı karıştırdılar. Bu hala devam ediyor. Oynanan oyun İslam dünyasında. Milletimiz bizden bu younu kökünden bozmamızı istiyor. Öncelikle FETÖ denilen örgütü bütün unsurlarıyla bir daha millete ihanet edemeyecek duruma getirmeliyiz. Önemli mesafe kat ettik.

* Türkiye'ye dönük ihanetin diğer tarafından bölücü terör örgütü duruyor. Bunlar birbirinin aynısı. FETÖ'nün ihanetinin devamı çukur eylemleri aynı. PKK'nın güdümündeki bazı belediyeler kanlı saldırılarda çok aktif görev üstlendiler.

* Belediyelerin imkanlarını terörün emrine verenler terörün uşaklığını yapmışlardır. 28 belediye başkanı görevden alındı. 'Seçilmişler görevden nasıl alınır' diyorlar. Bal gibi de alınır. Seçilmiş olmak size sınırsız devlet, milliet aleyhinde tasarruf yetkisi vermez. Devletin paraları ile sana teslim edilen iş makinelerini sen kalkıp da terör estirmek için kullanırsan yargı gelir sana bunun hesabını sorar. Bu konuda geç bile kalındı.

* Aslında çok daha öncesinden gerekli adımlar atılmadı değil. 28 belediye başkanının yerine atamalar yaptı. Hangi partiden olursa olsun bunu ödemek zorunda. Tamamen hukuk içinde cereyan eden bu süreçlerin halkın menfaatine olduğundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunların ora halkına yaptıkları zulmü yakından biliyorum. her taraf leş. Bunlar belediyecilik yapmadılar. Vatandaşı bunlardan mahrum yaşamaya mahkum ettiler. Belediyecilik yapmak yerine örgüte payandalık yapan bu kişiler zaten gerçek anlamda belediye başkanı değildi. Seçimle işbaşına gelmiş olmak hiç kimseye elindeki imkanları terör örgütüne peşkeş çekme imkanı vermez. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.