Erdoğan Bugün Putin ile Görüşecek

Erdoğan Bugün Putin ile Görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Putin yarın Obama ile görüşme gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 Zirvesi için gittiği Çin'de bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye'de yaşanan gelişmelere dair görüşme gerçekleştirecek, Erdoğan'ın yarın da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile Fethullah Gülen'in iadesine dair konuşması bekleniyor.

11. G-20 Zirvesi'nde...

Erdoğan yarın başlayacak G-20 Zirvesi için Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hangzhou şehrine gitti. Zirvenin gündemini gelişme, uluslar arası ticaretin gelişimi, kapsayıcılık, küresel ekonomik görüşmeler oluştururken, bunların yanı sıra tüm dünyada yankı bulan siyasi olaylar da görüşülecek. G-20 Zirvesi bağlamında devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 16.15 sularında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirecek. Putin ile uçak krizinin ardından 25 gün arayla ikinci görüşmesini gerçekleştiren Erdoğan'ın Rus lider ile Suriye'deki gelişmelerin yanı sıra ekonomik, ticari ve enerji işbirliği alanlarında konuşacak.

Yarın Obama ile görüşecek

Erdoğan G-20 Zirvesi'ne son defa katılacak olan ABD Başkanı Barack Obama ile ise yarın görüşme gerçekleştirecek. Erdoğan, Obama ile görüşmesinde 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bilgi aktaracak ve bu darbenin planlayıcısı olan Fetullah Gülen'in iadesi konusunu en üst düzeyde gündeme getirecek. Erdoğan ayrıca Obama'ya PYD-YPG'ye verilen destekten duyulan rahatsızlığı dile getirilecek.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve İtalyan Başbakanı Matteo Renzi ile dörtlü bir toplantı gerçekleştirecek. Bu toplantıda Türkiye'nin AB üyeliği süreci ve mülteci sorunu ele alınacak. Erdoğan, bugün ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ile de ikili görüşmeler yapacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.