Erdoğan: Bundan Sonra Biz de Vermiyoruz

Erdoğan: Bundan Sonra Biz de Vermiyoruz

Erdoğan'dan ABD'ye yönelik sert açıklamalar.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

* Dünyadan bize akıl verenler var. Bu kadar ismi nereden biliyorsunuz, nasıl bunları bir anda içeri alıyorsunuz? Biz devletiz ya burası muhtarlık değil. Sen kalkacaksın savcılarını Türkiye'ye göndereceksin yedirip içirip göndereceksin. Sonra bizim masum vatandaşımızı orada içeri alacak ve diyecek ki bizde bağımsız yargı var. Kimse kusura bakmasın bizdeki yargı sizden daha bağımsız.

*7 yıl oldu bu kişi orada duruyor. 85 koli belge gitti. Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz ama onlar vermiyor. Neden vermiyorsun? Neymiş yargı varmış. Aynı şey burada da olabilir. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz. Bundan sonra böyle. 

*Eğer bir ülke ülkendeki birini terörist ilan etmişse o kişiyi vereceksin.

"BÜYÜK ÖLÇÜDE TEMİZLENDİ"

*Meslekten ihraçlar yoluyla adalet teşkilatımız terör örgütüne destek verenlerden büyük ölçüde temizlendi. Sistemdeki açıklar devam ettiği sürece yarınbaşka örgütlerin istismarının önüne geçiemez. Bunun için HSYK seçimleri değiştirilmelidir. Meclis'teki üyeler partilerden HSYK üyelerinin seçim yönteminin değiştirilmesi için gereken uzlaşmayı sağlamalarını bekliyorum.

* Emniyet teşkilatımızın da polis alımı ve terfi sistemini değiştirmesi şarttır. 

"TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN YARDIM İSTİYORLAR"

* Koaliyon güçleri 63 ülkeden oluşuyor. Ben diyorum ki 63 ülke 10 bin DAEŞ'lıyı halledemiyoruz, terör örgütlerinden yardım istiyoruz. tTröristin iyisi kötüsü olur mu?, Onlar da terörist. Biz güneyimizde bir terör koridoru oluşturulmasına müsade etmeyeceğiz. Bayan Clinton'un yaptığı açıklama çok talihsiz. Ben bunu siyasi bir acemilik olarak görüyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.