Erdoğan Devreye Girdi! Şok Yaşadılar!

Erdoğan Devreye Girdi! Şok Yaşadılar!

Son dakika: Erdoğan bir kez daha devrede! Soğuk duş etkisi...

Haber7 yazarı Taha Dağlı, Türkiye'yi PYD ve DAEŞ üzerinden tuzağa düşürme planına karşı 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye soktuğu kritik Peşmerge hamlesinin bir benzerinin bugün yine devrede olabileceğini yazdı.

Mesut Barzani’nin Türkiye temaslarında çok konuşulan bir konu var. O da Peşmergelerin Suriye’ye konuşlandırılması. Bu durum akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 yıl önceki Kobani planını getirdi. Türkiye 3 yıl önce Obama’nın kurduğu PYD tuzağına karşı Peşmerge’yi sahaya sürmüştü. Trump’tan da istenen bu, PYD’ye alternatif olarak Peşmerge.

Peşmerge silahlı Kürt güçlerine verilen isimdir.

3 YIL ÖNCE BİZE ‘YA PYD YA DA DAEŞ’ DAYATMASI YAPMIŞLARDI

Tarih: Ekim 2014 Suriye’de Halep’e bağlı Ayn el Arap ya da Kobani olarak bilinen ilçesinde PYD terör örgütüyle DAEŞ terör örgütünün çatışmaları var.

Dönemin ABD yönetimi, Türkiye’yi DAEŞ’e karşı PYD terör örgütüne yardım için zorluyor.

SİVİL HAMLESİNİ GÖRMEZDEN GELDİLER

Kobani’de çatışan PYD ile DAEŞ’in ikisini birden terör örgütü olarak gören Türkiye, sınır hattında kurulan bu tuzağa düşmemek için direniyor.

İlk plan “madem yardım isteniyor o halde sınırlarımızı açalım, çatışmalardan siviller zarar görmesin diye sivilleri alalım” oluyor.

Ancak bu hamle ABD tarafından yeterli bulunmuyor.

Çünkü asıl maksat farklı, ya PYD ya DAEŞ, ikisinden birini seçtirmek.

PYD’YE SOĞUK DUŞ ETKİSİ YAPAN PLAN DEVREYE SOKULUYOR

Ekim’in sonlarına doğru Ankara, Obama-PYD ittifakının devam eden baskısına şok bir yanıtla karşılık veriyor. Madem PYD’ye Türkiye’den yardım isteniyor. O halde Cumhurbaşkanı Erdoğan o yardıma “evet” diyor. Ve Kuzey Irak’taki Peşmergelerin Suriye’ye geçişine izin veriliyor.


BİR YARDIM DA ÖZGÜR SURİYE ORDUSUYLA GÖNDERİLİYOR
PYD’nin istediği yardıma Peşmerge dışında bir de Özgür Suriye Ordusu kanadından ekleme yapıyoruz. Suriyeli muhalifler de bizim gözetimimizde Kobani’deki çatışmalara dahil oluyor.

PYD BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Türkiye’nin Peşmerge ve ÖSO hamlesi PYD kanadında şoka neden oldu. Zira onlar böyle bir hamle beklemiyorlardı. Üstelik Türkiye’nin yardım diye gönderdiği savaşçılar, PKK-PYD’nin düşman gözüyle baktığı Barzani’nin Peşmergeleriyle, Suriyeli muhaliflerdi.

Bu durum gelecek için PYD’nin Suriye’de işgal ettiği topraklardaki egemenliği üzerinde de bir tehdit unsuruydu. Zira bölgedeki Kürtlerin çoğunluğu PKK-PYD’ye karşı dururken, PYD terör örgütü kendisinden başka hiçbir Kürt grubun siyasi gelişimine izin vermiyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.