Erdoğan Dündar ve Gül'ü Destekleyen Konsoloslara Yüklendi

Erdoğan Dündar ve Gül'ü Destekleyen Konsoloslara Yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir kurultayda, Can Dündar ve Erdem Gül'e destek amaçlı mahkeme binasına giden konsoloslara yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'na katıldı. Kurultay'da konuşma yapan Erdoğan dün görülen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün mahkemesi hakkında konuşarak, Dündar ve Gül'e desteğe giden konsolosları sert bir şekilde eleştirdi.

Dünya Türk Girişimler Kurultay'ında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Biz ne zaman büyük Türkiye, büyük Türkiye dedik" diyerek sorunların büyük Türkiye denmesinden sonra ortaya çıktığını söyledi. Yol yapıldıktan sonra birilerinin tehdit ettiğini, havalimanı yaptıktan sonra havan topuyla saldırı olduğunu söyleyerek, "Bunu kime yapıyoruz. Bunlar insanlıktan nasibini almamış mahluklar bunlar." şeklinde konuştu

"Sen konsoloslukta bulunabilirsin, diğerleri izne tabiidir"

İstiklal'de düzenlenen saldırının ardından kol kola girerek İstiklal Caddesi'nde yürüyen konsoloslar, Erdem Gül ve Can Dündar'a destek amaçlı olarak adliyeye gitmişlerdi. Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Murial Domenach Twitter'da Türkçe Tweet atarak; "Basın özgürlüğü ,Adalet sarayındayız, Can Dündar ve Erdem Gül davasında, Avrupa, ABD ve Kanadalı meslektaşlarımla" demişti. Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu ise; "Çok sayıda kişi dışarıda, Dündar ve Gül davası kapalı kapılar ardında mı yoksa açık mı olsun? Avukatlar dinleniyor" tweetini atmıştı.

Erdoğan bugün katıldığı kurultayda adliyeye giden konsoloslara çok sert ifadelerle yüklenerek, mahkemeye katılanların durumu önemli dedi. "Siz kimsiniz ya sizin ne işiniz var orada" diyerek konsoloslara yüklenen Erdoğan; "Yani diplomasinin de bir adabı var her şeyin, burası senin ülken değil. Sen konsolosluk binası veya konsolosluk sınırları içerisinde hareket edebilirsin, diğerleri izne tabiidir. Bunlar kalkıp bu ülkenin içerisinde bir gövde gösterisini yapabilecek kadar haddi tecavüz ediyorlar " şeklinde konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.